餐厅: 元気寿司
资讯:

2016-03-01 401 浏览
2月中开咗呢间新款既元气寿司~唔再系回转形式咁拎寿司~而系用高速线~即系有架火车专诚运到你面前!好似几新奇咁~见未试过就今日去排下队啦~虽然只系差十个号码,但都等左半个钟倒,好彩附近有书店行下  入到去侍应带左我同bf o系一张好特别既枱坐低~人人既座位都系望住火车轨,我地呢个好似卡位咁 侧边系条火车轨~不过张枱够晒大~ 呢间元气都好似板前咁用平板电脑落单lu~ 不过部平板新颖同埋干净好多~睇个menu觉得食物好似冇普通元气咁多款~不过已经好多样都啱食~o系部平板落单后,好快就有火车黎喇~黎紧既时候 平板电脑下面既灯会闪下闪下示意比你知~火车一去到我地个位就停低,等我地取完食物后,再按一按个掣佢就会撤退㗎喇好得意~而且上菜既速度比平时o个d 感觉真系快左好多!但因为佢火车既载食物数量有限~所以每次我地都只可以叫几碟~(忘记了个数量)~变相要落几次单~不过其实都冇乜所谓 因为落单都好方便~两个人最后叫左几round,都叫左好多野食~埋单$311.3~食饱饱~ 最钟意食既系香葱吞拿鱼腩寿司~其实系吞拿鱼腩蓉~食到口感觉好新鲜,加埋上面既香葱 好好味呀!有另一款卷物都系有葱和吞拿鱼腩蓉的,

两个人最后叫左几round,都叫左好多野食~埋单$311.3~食饱饱~ 最钟意食既系香葱吞拿鱼腩寿司~其实系吞拿鱼腩蓉~食到口感觉好新鲜,加埋上面既香葱 好好味呀!有另一款卷物都系有葱和吞拿鱼腩蓉的,叫“葱吞拿鱼腩新香卷”,不过我个人就唔钟意呢款入面既黄酸瓜了。呢度既油甘鱼寿司都几正~块油甘鱼都几大~又新鲜~另外又系黎元气必食既辣味三文鱼军舰同埋炸虾卷~辣味三文鱼军舰保持一贯水准,不过炸虾卷就失望了,因为黎到只系微暖的,热度不够。小食方面,我地叫了牛肉薯饼和炸墨鱼咀~两款都好好味~热辣辣~香喷喷~推介!牛肉薯饼外脆内软,牛肉系免治牛肉,和薯饼味道很夹~炸墨鱼咀一定系即炸的~好香口~调味得好好~完全唔洗点任何酱汁已经好好味了~食物方面我觉得这间新店比其他元气分店好像更出色~寿司饭的味道很好,鱼生也卖相不错呢~不过这里有个不好的地方 就是取消了我超喜欢吃的“炸蚝军舰”,我之前在元气回转店是食过好多次的,希望佢地会考虑在这间分店加番啦

服务方面,其实主要接触到侍应的机会都是他们收碟的时候,这间分店收碟速度都快,服务不错的。
牛肉薯饼
2016-02-27
等候时间
30 分钟 (堂食)
牛肉薯饼