餐厅: 元気寿司
资讯:

2024-05-17 59 浏览
座位擠擁,接近跟鄰位分不出誰的碟子。沒員工收碟,檯面只有「亂」來形容。三文魚懷疑沒飽飯吃過,點的是三文魚腩,來的是非常瘦的三文魚腩。最後,如果食物外貌跟相片太大出入,是可以向員工「研究」一下。但員工會首先答你是跟相片一樣,態度很差。要很堅持才會換正常的給我。
座位擠擁,接近跟鄰位分不出誰的碟子。
沒員工收碟,檯面只有「亂」來形容。
但員工會首先答你是跟相片一樣,態度很差。
要很堅持才會換正常的給我。
三文魚腩
輩sir講真,今次食飽食甜真係心思思想同大家分享!梗係要盡量真實寫出嗰種敍口即溶,舌尖上嘅悸動。首先,啲壽司真係鮮味爆破,三文魚壽司一入口已經係滑溜溜,完全符合「入口即溶」嘅界定。即刻令我心花怒放🌸,一啲嘢唔係三言兩語形容到。同樣壽司款 ,海膽壽司簡直係奢華嘅代名詞,鮮味炸裂,鮮到溢出嚟!嗰份香濃,幾乎將我啲舌頭麻痺。不過我都要講吓,啲炸物就真係夠力,特別係嗰炸蝦天婦羅,外皮脆卜卜,入口後有種輕盈感,又唔會太油,相信我,你會想一啖再一啖。再講講嘅係啲拉麵,但求呢個天氣飲啲熱辣辣湯底,真係大滿足!so!想試真材實料,不用西裝靚鞋,舒服嘅美食之旅,這家餐廳絕對係揀!敢唔敢一齊親自試下,挑戰一下你嘅味蕾極限?🥢🍜🍣
2023-12-17 114 浏览
今次我嘅味蕾去咗場元氣旅行🍣,試咗太子元氣嘅招牌菜,講真,每件sushi都可以話係港到發現新大陸!首先講下佢哋嘅蝦軍艦,新鮮到彈牙,蝦汁滋味就好似海嘅精華咁,流晒入口👅。跟住嚟個帶子,唔得了,厚切得嚟香噴噴,一啖落去齋係嘩啦廿一!海膽軍艦?呵,講嘢喇,啲海膽新鮮滑溜,簡直係海味炸彈咁,嘭嘭聲咁爆喺嘴裏面。當我以為已經嘗過晒今次嘅驚喜時,芝士吞拿魚春卷攞出馬,簡直掂過破表!啲春卷皮薄到透出雪白嘅芝士同啖啖吞拿魚,係喺我口中嚟咗個完美融合,令人回味無窮。當然,唔可以唔提元氣嘅炙燒系列,嗰啲明太子三文魚腩嘅口感,唔講你唔知,外皮微微焦香,入口即溶,簡直係享受!至於甜蝦蟹膏軍艦,嘩,唔止甜,個蟹膏味道還有後勁嚟㗎!最後,個小朋友試咗兒童之選,話青瓜小卷爽口得嚟健康,蟹柳小卷同埋天婦羅炸蝦都順滑可口,芝士醬薯條意外嘅好食,令今次嘅食旅完滿收尾🍟。聽日再戰,太子元氣,你等緊!👍🍱🍣

2023-07-20 162 浏览
夏日炎炎正好走進壽司店食凍物,見到餐牌有道是限定菜式,即刻毫無考慮掃描落單啦!當面前一段路軌出現一陣冷風,原來就是呈上這一道冷烏東。打開碗蓋後,未入口已被色彩繽紛的擺盤配搭迷住了,那刀工細緻可見廚師的心機。然而,彎曲的大蝦佔據了湯碗一半的位置,那倒不如讓牙齒和食道優先處理牠!這種彈牙滑順的口感,再搭配上少許胡麻醬汁,讓人嘴齒留香。另外,蟹肉絲丶青瓜絲丶蛋絲等,雖則看似簡單,但配上蟹籽粒粒已足夠令層次和口感度再昇華了!今個夏天,不是因為廿七元咁抵而食,而係想一再來回味…至少三次。

2023-07-20
2023-01-27 281 浏览
壽司多數人都鍾意食,近呢幾年連銷壽司店《壽司郎》人氣急升,坊間日本料理小店開到「總有一間係左近」😅 真係好犀利細細個就黎幫襯《元氣》,一到晚飯時間就排晒隊。記得以前食夠一定金額會送「元氣遮」(我都儲左唔少),把遮夠晒大把、唔重又堅挺,好好用 不過後黎周街都有日本野食,《元氣》就不再人氣lu🙄又唔係話食咩貴價野,唔駛去《郎》度排個幾鐘啦🤭 《氣》就方便得多,分店又多,價錢又差唔多,質素都好平穩,味道都幾好呀~平日有lunch set 同tea set供應,價錢好抵食 佢個日式燉蛋都好正 次次黎都食一個做ending

不過後黎周街都有日本野食,《元氣》就不再人氣lu🙄

平日有lunch set 同tea set供應,價錢好抵食
佢個日式燉蛋都好正
次次黎都食一個做ending
2022-12-21 154 浏览
呢間分店平時成日要等位,呢日係星期日下午1:30竟然唔使等,兩個人叫左佢幾碟壽司,除咗碟油甘魚差少少之外,其他都好新鮮,埋單$178.2,其實都唔算貴,不過唔明白宜家乜都自助又手機落單都要收加一服務費
2022-12-04
想吃寿司且想去太子转转,就来这里吃了顿寿司,下午去的,应该是下午茶模式,点了一份三文鱼套餐,有五个不同类型的三文鱼寿司,带一份面和一个小食,我选的乌冬面和牛肉饼,非常实惠,又单点沙丁鱼寿司和一份鳗鱼寿司,加起来不仅吃饱而且吃得好。
2021-11-22
等候时间
3 分钟 (堂食)
小朋友知道左元気壽司會有火車仔送壽司後,便躍躍欲試,今次上完堂時間尚早,剛剛好是午膳剛開始,可以唔洗等位,於是帶佢去體驗下太耐沒來,原來大滿足系列已經消失左😱,不過好彩我最愛的帆立貝珍寶size有做特價呢,$21/件,這個價錢好吸引👀📍帆立貝珍寶size 帆立貝鮮甜又大份,要分幾啖先可以ko 份量堪比一份刺身📍茶碗蒸 滑嘟嘟,用匙畢起 動L,屋企做唔到呢種效果還點了幾款最鍾意的食物炙燒明太子三文魚腩同甜蝦蟹膏軍艦就收左手⛔️點解呢……同小朋友食嘢,我嘅心得係只可點平時食用份量的6成,因為預左要執手尾接住落來就在兒童之選度揀青瓜小卷、蟹柳小卷、天婦羅🍤炸蝦反卷,同埋估佢唔到的 芝士醬薯條….壽司店食薯條係咩玩法⁉️不過個薯條又炸得幾好食嘅😌😌

太耐沒來,原來大滿足系列已經消失左😱,

📍帆立貝珍寶size

帆立貝鮮甜又大份,要分幾啖先可以ko
份量堪比一份刺身

📍茶碗蒸

滑嘟嘟,用匙畢起 動L,
屋企做唔到呢種效果

還點了幾款最鍾意的食物
炙燒明太子三文魚腩同甜蝦蟹膏軍艦就收左手⛔️
點解呢……

接住落來就在兒童之選度揀
青瓜小卷、蟹柳小卷、天婦羅🍤炸蝦反卷,

同埋估佢唔到的 芝士醬薯條….

壽司店食薯條係咩玩法⁉️

不過個薯條又炸得幾好食嘅😌😌
用餐时段
2021-10-02 214 浏览
我很喜歡食迴轉壽司🍣, 食極都不覺得厭☺️, 而家未有得去日本, 都係向香港食住先。 今次食了珍寶帆立貝、炙牛油赤海蝦、油甘魚腩、日本鯛魚、燒珍寶蟹柳、炙燒黑椒蠔、腐皮壽司、脆蒜辛辣墨魚、海膽墨魚軍艦、北寄貝沙律軍艦, 還有甜品千層蛋糕。 每一款壽司都幾好😋, 特別喜歡就是珍寶帆立貝非常大件, 厚身肉質鮮甜, 非常新鮮。 油甘魚腩的肉質非常肥美, 一啖入口有幸福的感覺。 食完壽司再嘆返件千層蛋糕🍰, 就很滿足了🥰。    元気寿司地址: 太子彌敦道750號始創中心3樓334號舖

食完壽司再嘆返件千層蛋糕🍰, 就很滿足了🥰。

元気寿司
地址: 太子彌敦道750號始創中心3樓334號舖

2021-10-01
太子分店推薦:三文魚親子軍😋👇🏻太子分店 vs 九龍灣 & 鑽石山分店🍣比較👇🏻先評價太子分店刺身:👉🏻赤海蝦刺身腥味太重🙅🏻‍♀️吾夠新鮮、三文魚腩上碟帶冰未解凍;需要改善❗️其它刺身無帶冰、食材正常鑽石山分店刺身:三文魚、三文魚腩上碟又係帶冰未解凍,食入跟有冰粒但三間分店比較<鑽石山分店刺身質素較好>九龍灣分店刺身:三文魚、三文魚腩帶冰頗多海膽質素更嚇舒帶水、其它刺身質素帶霉堂食環境三間分店比較:✅太子分店清潔桌面不求其👍🏻服務員細心及溫馨提示客人不要將壽司蓋放在列車上(用餐當人有客人取了壽司,將壽司蓋放在送餐列車上)⁉️鑽石山分店桌面清潔可以接受🙅🏻‍♀️唯一難以接受是服務員清潔客人已離枱👉🏻將收餐具餐盤放在桌面上🤮🤮🤮好影響隔離枱用餐客人九龍灣分店清潔桌面還可以,用餐環境可接受三間分店服務員服務比較:服務員三間不錯✅唯獨太子分店服務員較好及主動三間分店飲品🥤比較:同一杯飲品巨峰提子🍇梳打✅太子分店調配份量較好,飲品正常不會稀❌九龍灣分店完全吾店,飲品淡而無味,同叫左杯淨梳打無分別鑽石山分店飲品帶淡,不怎帶巨峰提子味,但還可以接受「詳細三間分店食評,可參閱本人最近光顧相片
太子分店推薦:三文魚親子軍😋

👇🏻太子分店 vs 九龍灣 & 鑽石山分店🍣比較👇🏻

先評價太子分店刺身
其它刺身無帶冰、食材正常

鑽石山分店刺身
三文魚、三文魚腩上碟又係帶冰未解凍,食入跟有冰粒
但三間分店比較<鑽石山分店刺身質素較好>

九龍灣分店刺身
三文魚、三文魚腩帶冰頗多
海膽質素更嚇舒帶水、其它刺身質素帶霉

堂食環境三間分店比較:

九龍灣分店清潔桌面還可以,用餐環境可接受

三間分店服務員服務比較:
服務員三間不錯
✅唯獨太子分店服務員較好及主動

三間分店飲品🥤比較:

❌九龍灣分店完全吾店,飲品淡而無味,同叫左杯淨梳打無分別

鑽石山分店飲品帶淡,不怎帶巨峰提子味,但還可以接受

「詳細三間分店食評,可參閱本人最近光顧相片及食評」
蒜蓉香蔥吞拿魚壽司、芝士鰻魚卷、三文魚腩壽司、
三文魚親子軍艦、芥辣八爪魚軍艦

• 蒜蓉香蔥吞拿魚壽司
  • 三文魚親子軍艦
  • 芥辣八爪魚軍艦
2020-09-10 344 浏览
午餐到元氣吃壽司,這次叫了一個套餐有七件壽司,一個天婦羅炸蝦壽司,太子蟹柳沙律,味噌湯,這麽多食物才88元。味增湯內除了有海帶還有一些蘑菇,味道不錯。天婦羅炸蝦壽司外面裹上了蟹子,炸蝦蝦肉鮮甜,炸得香脆,吃下去有不同的層次, 10分好味。帶子壽司帶子10分鮮甜,肉質也很嫩,好吃,三文魚壽司的魚油很香,魚肉新鮮,很美味。鰻魚壽司的鰻魚有很香的燒汁,鰻魚配上了壽司飯很好吃。最美味的是蝦壽司(可惜忘記拍照了),蝦肉彈牙,半透明的肉很鮮甜,美味極了。
2020-04-06 294 浏览
疫情關頭,職員員工都盡責工作,在門口為客人測量體溫。而是在帶位過程中會酒精消毒等等。1.5米距離用餐非常配合政府疫情安排工作。有禮貌,有體貼貼心。自備的口罩還提供口罩袋給客人。|三文魚腩^吞拿魚都係必點之作。大滿足有時候都不同的推薦。緊要關頭,餐廳的做法最值得市民去關注,所以在這種情況下,有好多餐廳都係接受政府防疫工作的安排為食客提供舒適而安全衛生的環境,在這個方面值得市民去分享。大家一起防疫!!加油!
[环境]1.5米距離用餐非常配合政府疫情安排工作。
[服务]有禮貌,有體貼貼心。自備的口罩還提供口罩袋給客人。
|三文魚腩^
吞拿魚都係必點之作。大滿足有時候都不同的推薦。
大家一起防疫!!加油!
2020-04-06
  • 大滿足
  • 吞拿魚腩
2019-09-23 431 浏览
食元氣壽司,好多時候係為左食佢地的芝士蛋糕!聽講元氣壽司果款芝士蛋糕係空運到港架,同佢地同集團的美心西餅買到嗰d make in hk的芝士蛋糕係完全唔一樣,所以市面好難揾到,想食就唯有去元氣食啦。不過十幾蚊件價錢算平,仲平過美心西餅d凍餅!
食元氣壽司,好多時候係為左食佢地的芝士蛋糕!

不過十幾蚊件價錢算平,仲平過美心西餅d凍餅!
2019-08-03 364 浏览
喜歡食日本野嘅我又唔想用咁多錢 會選擇元氣下午茶50蚊未計加一有小食壽司同烏冬唔夠嘅又加少少10蚊件壽司 大滿足今次食咗午後之三食 整體質數尚佳 刺身有鮮甜味 不過我建議吞拿魚可以走辣更佳整體味道會更為配合猶愛熱湯烏冬 雖然無肉 但我喜歡烏冬湯底配七味粉更為出色抵食
喜歡食日本野嘅我
又唔想用咁多錢 會選擇元氣下午茶
50蚊未計加一有小食壽司同烏冬
唔夠嘅又加少少10蚊件壽司 大滿足

整體味道會更為配合

猶愛熱湯烏冬 雖然無肉 但我喜歡烏冬湯底
配七味粉更為出色

2019-07-20 225 浏览
This is a good speed Restaurant I can tell. it got high speed transportation food train to deliver your sushi straight to your seat and you can just pick up.you have the tablet menu to order and you can just click and simply wait for your food.no need to talk or chat with anyone. you can also put headphone on while you ordering and eating. absolutely cool style.price is good, each dish is not that expensive and very reasonable. they serve in very high and good speed. I wonder is it a fast food J

price is good, each dish is not that expensive and very reasonable. they serve in very high and good speed. I wonder is it a fast food Japanese restaurant..haha....place is very clean and with tissue and hot water serving. decoration is fine and nice.

for high speed eater, you can think about it.
2019-03-20
等候时间
5 分钟 (堂食)