一到年尾,朋友约会多咗,今日就比朋友拉咗去钻石山荷里活广场米芝连推介"莆田"食正宗福建菜。临近新年,见到餐厅新推出左一个二人套餐,食个意头。第一个上枱系"鲍鱼捞起"侍应帮忙把配料一样一样加入及介绍,真系好窝心。鲍鱼捞起,五彩缤纷,材料有鲍鱼、青红白萝卜丝、青红椒丝、粉丝、桥头丝、糖瓜丝等等,佐以特制酱汁,洒上花生芝麻,入口清新,少少酸甜好鬼开胃。下样推介鲍鱼海参大虾盆菜,听个名已经觉得好有气势:有鲍鱼、辽参、大虾、鱼鳔、发菜、干瑶柱、花茹、圣子、炸芋芯、鸡翼、猪脚、烧肉、鱼蛋。整个盆菜都用左上等嘅材料去整,货真价实,全部都入味,鲍鲜爽口,烧肉香口亦唔会过咸。其余嘅小菜部份包括X O酱庐笋带子:带子色泽洁白鲜甜,芦笋爽脆带汁,冇草青味。黑蒜番鸭汤:汤头清甜,带少少黑蒜香甜味,顺便清一清喉咙食甜品!妈祖平安面:相信系家乡菜嘅传统,寓意平平安安,面条好幼身,汤头清淡带甜香。花生汤芋圆:芋圆烟靭,有嚼口,煲得软绵!叫2人套餐都冇谂到份量甘多,细食的人,不妨3-4个人分享😋

叫2人套餐都冇谂到份量甘多,细食的人,不妨3-4个人分享😋