2024-02-04
系社交媒体网见到2月新出既《新年豪食祭》好吸引所以专登一早起身 出左铜锣湾既寿司朗睇下有冇货不对辨 本身仲想试埋活鲍鱼系列 但好似已经落左架(>﹏<)基于本人口味同budget有限 所以精挑细选左3款试伏✎天然黑鲔大吞拿鱼腩 hk$27好普通 同埋我想像中细块 绝对唔值黑碟价✎松叶蟹军舰配海胆三文鱼子双味 hk$27坦白讲 见到 上碟时侧边有一小蟹肉跌左出黎 已经扣左分 而家个份量又比我想像中小 究竟系寿司郎$27 碟应该都系呢个份量 定系我系麻烦顾客 要求太高? 海胆 & 三文鱼子 都冇腥味 仲几鲜甜 唔错唔错松叶蟹就mama 有阵雪味 ✎北海道产特大帆立贝 hk$27呢个就最值黑碟价钱 味道甜同厚肉 不过就唔会encore 叫番普通$22 既帆立贝都够做 性价比仲高♥ 只系价钱豪华既新年豪华祭╮(╯_╰)╭作为寿司郎既die hard fans 点都要每月有一会 试下佢新出既野 不过今次miss左都唔算可惜
基于本人口味同budget有限 所以精挑细选左3款试伏
✎天然黑鲔大吞拿鱼腩 hk$27