2020-02-05
冬天冻冰冰一定系食火锅,但次次食来食去都系沙爹鸳鸯锅又觉得闷闷哋,所以今次拣咗北角新开张哩间 Gyu gyu Shabu Shabu,原本见到系日式 Shabu Shabu 放题已经心动,仲要有多个口味嘅雪糕。加埋新张期间四送一就更加抵食去到人超级多,好彩我哋比较早到唔驶等咁耐,如果系四人以上记得早啲拎定飞,唔系就要等一段时间啦!坐到入去环境好靓,系以粉蓝粉红做主调,影相打卡一流!而且位置好宽敞,唔驶同人逼,一人一锅又卫生,外面自助除咗多款菜,竟然仲有炸物,炸物真系非常少见,通常一般 SHABU SHABU 都系俾人夹就算,好少会炮制一啲即做食物出嚟。 而牛方面我叫咗黑毛和牛,油花同厚度都好正,又滑又香 ,哩个价钱抵到烂!传单上睇到原来中午都有定量放题,$100都唔驶就可以任食外面自助BAR,中午 LUNCH都系一个好选择!