新开业位于将军澳嘅KOI 餐厅🍴 由日籍主厨「和モダン(Wa Modern )」当代料理专家 三原光史先生主理🇯🇵 餐厅设计简约时尚 环境宁静 主打精致和洋料理🍱🍝 小食主菜甜品一应俱全 仲系宠物友善㖭🐈‍⬛˜”*°•博多特色烧饭团($32)•°*”˜烧过嘅饭团外层有微微饭焦嘅感觉 虽然见唔到紫苏叶 但咀嚼间散发淡淡紫苏叶味道☘️ 加埋酱油嘅香甜 同紫菜嘅香味 呢个饭团真系几有特色🍙˜”*°•博多地鸡一夜干鸡翼($42)•°*”˜日本菜式黎讲 一夜干鱼料理比较常见 一夜干鸡翼就第一次食 即叫即烧嘅鸡翼肉质嫩滑入味🔥˜”*°•A4宫崎和牛三文治($398)•°*”˜重头戏和牛三文治🥪 估唔到烘烤过嘅多士之间除左夹住肉质软嫩嘅和牛 仲有一块厚厚嘅cream cheese 夹住食又得味道更浓郁 唔夹住食 更加感受到面包嘅香脆同和牛嘅软滑对比˜”*°•酱油渍吞拿鱼天使意粉($138)•°*”˜原来呢个天使面系冷盘黎 冻食嘅天使面面质非常爽口 酱汁味道加上山葵同芥末 感觉似食紧日式soba ˜”*°•红豆枝豆团子($58)•°*”˜原来青绿色好似芥末𠮶陀东东 系枝豆蓉 味道清清地 白雪雪嘅团子大大

˜”*°•博多特色烧饭团($32)•°*”˜

˜”*°•博多地鸡一夜干鸡翼($42)•°*”˜

˜”*°•A4宫崎和牛三文治($398)•°*”˜

˜”*°•酱油渍吞拿鱼天使意粉($138)•°*”˜

˜”*°•红豆枝豆团子($58)•°*”˜
原来青绿色好似芥末𠮶陀东东 系枝豆蓉 味道清清地 白雪雪嘅团子大大粒 非常软糯黏口🍡 加埋黄豆粉 糖渍红豆🫘同栗子🌰 又香又甜

˜”*°•焙茶焦糖炖蛋($48)•°*”˜
焦糖面香脆 炖蛋嫩滑香甜 如果焙茶味同蛋味再突出啲就完美

˜”*°•特饮🍹•°*”˜
Strawberry Pina-Koi-Lada($48)
Roseberry Fizz($48)

⭕️ koi (将军澳)
将军澳唐俊街18号The Parkside第一座地下G07号舖