2024-09-23 125 浏览
最近揾到间新开嘅居酒屋,即刻揾朋友一齐去试试!薰居酒屋开咗唔系好耐,位于尖沙咀希尔顿大厦,入面系Omakase 吧枱型式,可以望住师傅处理食材!必点佢哋嘅 Signature #鲍鱼海胆杯,矶煮鲍鱼上面放上海胆及三文鱼籽,带有多重口感,鲍鱼软腍,海胆鲜甜,三者味道好夹!呢度主打串烧,我哋就点左鸡肉串烧拼盘,有免冶鸡肉串、鸡肉串、鸡皮串、胸软骨串、鸡翼串!另外再点左秋葵串及鸡肝串,烧得恰到好处,免冶鸡肉串配生蛋可以话系绝配,细滑美味!🦑 汁烧鱿鱼筒烧得刚好,食落甜甜地又烟韧,佐酒必点!🍙 酱烧饭团外面烧成脆脆嘅饭焦,入面系粒分明嘅饭粒,啱晒要食饭嘅我,够哂饱肚👍🥟 鸡皮饺子个人最喜欢嘅鸡皮饺子,鸡皮炸得非常脆口,外皮金黄酥脆,内馅软嫩多汁!

🦑 汁烧鱿鱼筒
烧得刚好,食落甜甜地又烟韧,佐酒必点!

🍙 酱烧饭团

🥟 鸡皮饺子