2024-08-05 197 浏览
葵芳新都会广场5楼开咗一间新Cafe ,无论嘢食定环境都好打卡,所以午餐时间都非常之多人,唔少附近嘅打工仔都嚟光顾。今日就试咗两个午餐再加一个甜品,食完之后都觉得非常之满足!是日餐汤今日系蘑菇汤,蘑菇味道唔算太浓郁,但口感尚算顺滑沙律沙律无沙律酱,感觉非常轻盈健康,沙律亦都有藜麦,增加咗口感👍🏻安格斯牛肉烧菠萝墨西哥辣椒芝士汉堡配薯条 $135汉堡包非常巨型,几软熟,安格斯牛肉非常Juicy,肉嫩多汁。墨西哥辣椒有少少辣味,菠萝甜甜酸酸,芝士亦都充满咸香味,令汉堡包味道层次非常丰富,带甜酸咸辣于一身,味道非常特别。薯条热辣辣,酥脆可口。煎澳洲谷饲西冷牛扒配薯仔&烧汁 $178西冷牛扒叫咗七成熟,煎得啱啱好,牛扒非常之嫩滑,一定满足到钟意食牛扒的你!牛味亦都非常浓郁,烧汁亦都同牛扒非常之夹!朱古力奶昔(套餐加$25)朱古力奶昔冇士多啤梨奶昔咁甜,适合钟意唔太甜嘅朋友!朱古力味浓郁,每一啖都充满可可味!奶昔口感非常顺滑😋士多啤梨奶昔(套餐加$25)粉红色嘅奶昔粉粉嫩嫩,好有少女感。士多啤梨味非常浓郁,会饮完一啖口腔都充满着浓郁士多啤梨味。味道就甜咗少少,如果可以少甜啲味道就更好!奇尊粉虾&

是日餐汤
今日系蘑菇汤,蘑菇味道唔算太浓郁,但口感尚算顺滑

沙律
沙律
安格斯牛肉烧菠萝墨西哥辣椒芝士汉堡配薯条

安格斯牛肉烧菠萝墨西哥辣椒芝士汉堡配薯条 $135
煎澳洲谷饲西冷牛扒配薯仔&烧汁

煎澳洲谷饲西冷牛扒配薯仔&烧汁 $178
奶昔

朱古力奶昔(套餐加$25)

士多啤梨奶昔(套餐加$25)
奇尊粉虾&香蒜蛋黄酱薯条

奇尊粉虾&香蒜蛋黄酱薯条 $64
薯条即叫即做,上菜时候热辣辣。薯条沾上香蒜蛋黄酱,味道酸酸地又带点蒜蓉味,非常惹味又好食,真系忍唔住食多几条!奇尊粉虾亦都非常惹味,虾肉非常弹牙,感觉好新鲜!
British  Trifle  Pancake

British Trifle Pancake $135
Pancake卖相劲靓,超级igable,一见到就即刻心心眼😍呢个pancake用上好多新鲜士多啤梨同士多啤梨啫喱,士多啤梨控一定要试,食完之后一定会劲满足!呢个pancake超级大,一定要同朋友share!分别有两个厚班戟,班戟口感松软又湿润,味道甜甜地,加埋吉士酱真系超级好食!配料仲有脆饼,松脆嘅脆饼为软绵绵嘅班戟添上另一种口感。

餐厅嘅甜品每一款都非常之靓又好食,一定可以满足到钟意打卡嘅女仔!
安格斯牛肉烧菠萝墨西哥辣椒芝士汉堡配薯条
煎澳洲谷饲西冷牛扒配薯仔&烧汁