2024-09-23 128 浏览
今日本来约咗朋友一齐食嘢,但系佢放咗我飞机!😡😡 结果我只好一个人喺油塘区到处行。经过呢间舖头见到好多人潮,好多客人都要排队等位。我就抱住试下嘅心态排队,店员问我系咪一个人,因为而家排队嘅都系两个人以上,我一个人就唔使排队,可以同其他人搭枱。我当然话好啦,大概等咗5分钟就可以入去坐,暂时原谅朋友放我飞机啦!一入去就感觉装修好潮,睇个menu先知原来系新式茶餐厅,仲以为系咩新开嘅cafe😂😂整间铺嘅装修非常敞亮,带住一种文青嘅氛围,超级惊艳。Menu同旧式嘅唔一样,有图画仲有英文解释,非常新颖~ 我最后嗌咗必食推介嘅葱油麒麟髀煎蛋饭,鸡髀经过腌制后调成咸甜适中嘅味道,再煎制后外皮非常酥脆,但系内部肉质仲系好鲜嫩多汁!葱油系呢道菜嘅灵魂,葱经过油煸炒后,整个葱油香味散发出嚟。一口鲜嫩多汁嘅鸡髀肉加上一啲葱油一齐入口,使整个味道充满层次感!套餐里面仲包埋一杯热奶茶,香气浓郁嘅茶叶同牛奶嘅奶香味一齐,口感非常顺滑🥰 同旧式嘅茶餐厅真系唔相上下!饮落去身体都感觉到暖笠笠~呢间新式嘅茶餐厅味道都唔错,虽然装修系比较新派,但系食物有令人怀旧嘅味道!想试试茶餐厅但又唔想人挤人,可以嚟呢度试下,呢间系唔

热奶茶

呢间新式嘅茶餐厅味道都唔错,虽然装修系比较新派,但系食物有令人怀旧嘅味道!想试试茶餐厅但又唔想人挤人,可以嚟呢度试下,呢间系唔错嘅选择~ 下次再拉埋我朋友嚟!
热奶茶