2018-09-09
朋友请食饭,拣中式野食,贪佢一张圆枱方便几个朋友倾计吹水,又唔会限时限刻。一坐低,侍应就放左盘细细杯既铁观音俾我地饮,可惜无影相。椒盐九肚鱼:九肚鱼外面炸得好松脆,入面就系九肚鱼本身既软淋,有少少软骨,但全部食得,加上椒盐好香口。手打鱼蛋杂菜煲:手打鱼蛋小朋友怕食鱼都一食再食,仲有好种菜,娃娃菜、白菜仔、西兰花,仲有d杂菇同粉丝,好丰富,汤都饮埋,食得出无味精。蚝饼:合格,蚝饼唔算肥美,唔够香,但都煎到脆边。份量偏少。酿豆腐煲:睇个样以为系清淡之选,点知原来唔系,个萝卜丝上汤原来系胡椒汤,有小小辣口,劲过瘾,浓淡适中。瑶柱蛋白炒饭:材料虽然普通,但咁多味菜,炒得最香系佢,份量唔多,几个人share 唔多够喉,炒饭炒得粒粒分明,瑶柱好香有阵甜味。咕噜肉:成个摆碟好靓,连个装咕噜肉既碗都食得。肉肥瘦适中,可惜咕噜肉炸得唔够脆,个汁有甜味但唔够酸。可以不叫。总括成餐饭系ok既,坐得舒适,服务好,只系价钱略贵少少,有下次。
一坐低,侍应就放左盘细细杯既铁观音俾我地饮,可惜无影相。
椒盐九肚鱼:
手打鱼蛋杂菜煲:
蚝饼:
合格,蚝饼唔算肥美,唔够香,但都煎到脆边。份量偏少。
酿豆腐煲:
瑶柱蛋白炒饭:
咕噜肉:
成个摆碟好靓,连个装咕噜肉既碗都食得。