2010-04-16
放工经过太子饼店,见到佢喺门口个玻璃柜摆咗 4 款 cupcake, 仲话做紧 promotion, 由原价 $18 减至 $12 一件。4 款杯子蛋糕就分别系蓝莓、朱古力、云呢拿及 Tiramisu. 我呢个朱古力怪自然系买咗朱古力同Tiramisu各一件返屋企,同亚仔齐齐分享喇。朱古力蛋糕 --- 有好多一片片嘅朱古力块插喺顶,朱古力味真系好浓郁,朱古力片下就系一层螺旋形嘅朱古力酱,啲酱唔系淋𠮶种,比较硬身,朱古力味好香好滑,个顶就真系攞满分,不过个底层就只系一个普通嘉顿朱古力蛋糕,但已经满足到我呢个朱古力怪Tiramisu 蛋糕 --- 顶层喺朱古力粉盖着用咖啡及乳酪做成的一个个小波波状,底层同样系普通咖啡蛋糕,咖啡味好淡,可能个朱古力蛋糕顶层做得比较出色,所以这款Tiramisu 蛋糕便给比下去了好彩依家做紧特价,如果用原价$18买,又好像有点不值啊。
好彩依家做紧特价,如果用原价$18买,又好像有点不值啊。