2024-07-15
之前帮老板订枱就订得多,终于今次有机会可以试试,因为唔想谂太多,所以就试试tasting Menu💪第一道菜喺前菜拼盘,有川味叉烧,松露蟹肉卷,酒糟素千层。叉烧就食得多,辣嘅叉烧,应该系第一次食,感觉几惹味。松露蟹肉卷,味道就清淡一点。素千层,唔系太食到酒糟嘅味道,可能川味叉烧嘅麻辣盖过咗🤣第二道菜系炖汤,淮山杞子红螺头炖鸡,鸡汤味道好浓郁,不错第三道菜系芝士牛油焗波士顿龙虾,卖相好精美,味道好香浓,底部加咗类似蒟蒻面,几挂汁😋😋第四道菜系四头鲍鱼伴腐皮件,腐皮件好淋,蚝油汁,味道好好,鲍鱼唔会好韧,亦都好入味👍第五道菜系脆皮本地牛坑腩,牛肉肉质好软熟,酱汁带少少酸酸甜甜,食落冇咁油腻,不错不错第六道菜系虾酱带子炒饭,食落唔会好油,因为前面𠮶几道菜非常出色,呢个炒饭相对地就普通少少🤣最后一道菜,姜汁奶冻,姜味好浓郁,但系食落唔会好辣口,亦都唔会好甜,做得几出色整体而言,今晚呢餐饭,食物味道和卖相都做得几好,服务都不错,果然系米芝莲一星,值得一试👍
第二道菜系炖汤,淮山杞子红螺头炖鸡,鸡汤味道好浓郁,不错