2020-06-03 226 浏览
平时食素食的,多数都系以中菜为主,或者自助餐,要揾一间西餐专门食素的,真系唔容易!呢间餐厅好简朴,好chill & relax食物选择好多,谂左一阵子,终于决定到食咩C. MoMo其实系尼泊尔饺子🥟有蕃茄酱&印度香料,辣辣地甜甜地,好开胃有米饭跟的,捞饭食一流饺子入面有素肉及蔬菜🥬好味道Slider: RendangMini burger好厚呀一啖咬唔哂有未来牛肉馅饼、罗望子酱、凉拌菜丝味道有啲似酸甜酱,好惹味,够特别平时食一个burger会感觉好腻,但呢个食完之后完全无腻既感觉,而且食完无罪恶感Harissa Meatball + Arabic Pitta呢个系咖喱系列,系素肉丸,味道一啲都唔辣,因为有椰汁中和左个辣味配上了皮塔面包,即系类似印度既NaanLychee Juice水果口味Shake由于呢间系全素食店,所以呢杯shake唔系用牛奶的,用左燕麦奶整的味道比较light,唔会好甜,我几钟意呢个口味
呢间餐厅好简朴,好chill & relax

食物选择好多,谂左一阵子,终于决定到食咩

C. MoMo
其实系尼泊尔饺子🥟
有蕃茄酱&印度香料,辣辣地甜甜地,好开胃
有米饭跟的,捞饭食一流

饺子入面有素肉及蔬菜🥬好味道

Slider: Rendang
Mini burger好厚呀
一啖咬唔哂

有未来牛肉馅饼、罗望子酱、凉拌菜丝
味道有啲似酸甜酱,好惹味,够特别

配上了皮塔面包,即系类似印度既Naan

Lychee Juice

水果口味Shake
味道比较light,唔会好甜,我几钟意呢个口味
2020-06-01