2022-07-21
原来K11 MUSEA 既B2 好多野食, 今次试下有OOMAKI, 今次叫了手卷及set lunch (5⭐️最高)OOMAKI ROLL ( 5⭐️)系佢地既推介, 外型非常特别,跟传统寿司不一样, 不是包实, 而是从外观, 可以清楚见到食材份量。❤️❤️, 新派手卷内里有海胆,拖罗蓉和大粒三文鱼籽🥰,海胆及拖罗咬落鲜甜, 而鱼籽咬落弹牙,好似爆珠的感觉,非常特别,值得推介👍🏻👍🏻👍🏻龙虾沙律卷(5⭐️)虽然平凡名子,却不平凡材料,龙虾与饭的比例接近1:1 ,龙虾肉配上沙律酱,并于上面加蟹籽。咬口真系好yummy. 👍🏻推介-😍香葱火炙左口鱼边手卷(5⭐️)系澳洲时成日食左口, 无谂过可以做卷😘。 咬口细滑, 左口被烧煮后, 汁流入饭中。 好滋味😚😚。芝士吉列虾卷(5⭐️)🍤吉列虾上有一层既薄薄又脆脆芝士包住,芝士面上又轻轻被烧了一下。 令至芝士在半溶状态。在口腔中,脆脆的感觉令回味🤭🤭!Set lunch 🍱 蒲烧鳗鱼和食盒+汤(5⭐️)盒内里有鳗鱼,珍珠饭,北寄贝,虾寿司和三文鱼卷物,仲有一点点沙津,运用日本顶级珍珠饭。 果然咬口真系唔错🥰很松软,亦都好有好质感。鳗鱼好肥美非常可口,不用鳗鱼
OOMAKI ROLL ( 5⭐️)
龙虾沙律卷(5⭐️)
推介-😍香葱火炙左口鱼边手卷(5⭐️)
芝士吉列虾卷(5⭐️)🍤
Set lunch 🍱
蒲烧鳗鱼和食盒+汤(5⭐️)
盒内里有鳗鱼,珍珠饭,北寄贝,虾寿司和三文鱼卷物,仲有一点点沙津,运用日本顶级珍珠饭。 果然咬口真系唔错🥰很松软,亦都好有好质感。鳗鱼好肥美非常可口,不用鳗鱼酱都非常鲜甜。😍有惊喜就是个寿司🍣,做到很出色,寿司饭唔会散开😋😋