2025-02-25
过年同朋友食远d食好d,初五去佐北角试试新加坡菜(因为平时少食),呢间餐厅都有有惊喜🦐胡椒虾:分量个卖相相当精致,呢度既胡椒虾属于比较干身既,虾本身已经煎得好香,加埋其他配料调味比以往试过既胡椒虾更加惹味咸鲜,值得一试。🐷猪颈肉:鲜嫩多汁,入口松软。🈚猪肉既臊味。猪颈肉一般都会有少少油腻,呢度完全🈚呢种感觉~赞赞赞🐙鱿鱼须:肉质紧实弹牙,材料新鲜。加埋特制酱汁,酸甜开胃。🥘马来炒贵刁:非常有锅气,配料丰富。一d都唔油腻,同我系马来西亚食过既味道一样好,不过对于我个人离讲有d辣(因为本人唔食得辣)如果辣度为10辣,呢个𩠌应该系5辣。🥒清炒青瓜苗:虽然话清炒,但系蒜味香浓,咸淡佳宜。食完咁多味浓既菜式再食呢个蔬菜清理吓口腔真系一流!!~环境:餐厅系北角汇入面,所以餐位坐🉐比较温馨,平时都几旺场。唔想等位就要早d去啦,有大落地玻璃,可以一路食饭一路望出面风景。以原木风格为主,上菜快~服务好
🐙鱿鱼须:肉质紧实弹牙,材料新鲜。加埋特制酱汁,酸甜开胃。