2025-01-27 0 浏览
知道朋友想食新加坡菜,我就带她来到这间A.T.A.S给她试试,结果她对这间餐厅赞口不绝。🥢 啰喏 Rojak我朋友睇餐牌时见到有Rojak, 就即刻话想食,她说她在新加坡时食过这道菜,但香港嘅餐厅未见过,于是我们就点咗这道餐前小食。原来Rojak分别有青苹果粒、沙葛粒、豆卜和油炸鬼,再混埋特制嘅酱料,最后还撒上花生碎,整体口感非常清新,甜中带酸,又有微微嘅辣味和花生的香脆,够晒正宗。🥢 麦片老虎虾有6只超大嘅老虎虾,每只都包裹著厚厚麦片,炸到很酥脆,虾肉够鲜嫩Q弹,麦片又够干身兼且味道够清甜。🥢 辣椒蟹忌廉酱意大利蛋面呢碟系餐厅嘅新菜品,带有fusion风味。有2只超大兼弹牙嘅老虎虾伴著辣椒蟹浓郁醇厚嘅酱汁,甜中带辣,鲜香四溢。而意大利阔面煮到软硬适中,每条面条都能挂满酱汁嘅精华。🧉 美禄爆炸呢个饮品绝对系必点之选,单睇外型已经够晒吸睛,饮品充满美禄波波,重加埋一块OREO和满满嘅美禄粉,绝对能满足喜爱美禄嘅我。🧉 美禄马丁尼我朋友叫咗个美禄马丁尼,美禄粉融入马丁尼,呢个概念够晒创意,美禄粉嘅浓郁融入咗马丁尼嘅清爽。
🥢 啰喏 Rojak
🥢 麦片老虎虾
🥢 辣椒蟹忌廉酱意大利蛋面
呢碟系餐厅嘅新菜品,带有fusion风味。
🧉 美禄爆炸
🧉 美禄马丁尼