2023-12-16
一坐低首先食加咗少少盐嘅枝豆,唔会好咸,食吓倾吓不知不觉就食哂 加咗紫苏叶及柚子啫喱嘅𩽾𩾌鱼肝,口感幼嫩,超级好食 一片片薄烧和牛,可以包住七味胡椒,再点啲日式醋及西班牙香肠油一齐食,似一道中式菜多d,牛肉软腍 薄切真鲷,加上即片黑松露,好特别又美味嘅配搭 刺身鱼柚子啫喱加上鹌鹑蛋,有几重滑溜香浓口感 刺身系吞拿鱼、拖罗及海胆 上菜时打开盖,烟熏飘哂出嚟,入面系大拖罗海胆鱼子寿司,食落仲有淡淡烟熏味但唔会盖过啲鲜味 烧过嘅智利鲈鱼充满鱼油,肉质幼嫩、尤其是鱼皮烧到好脆 好大块嘅五花腩,一层肉一层膏,食落唔会觉得好油腻 Japanese Puff & Black Sesame crème brûlée :甜品有signature嘅朱古力泡芙,以为会好腻,但原来入面系乳酪,外脆内软感觉好light。另一款系黑芝麻海盐雪糕,底层仲有红豆黑芝麻creme brulee,有多重口感
加咗紫苏叶及柚子啫喱嘅𩽾𩾌鱼肝,口感幼嫩,超级好食
薄切真鲷,加上即片黑松露,好特别又美味嘅配搭
刺身鱼柚子啫喱加上鹌鹑蛋,有几重滑溜香浓口感
刺身系吞拿鱼、拖罗及海胆
烧过嘅智利鲈鱼充满鱼油,肉质幼嫩、尤其是鱼皮烧到好脆
好大块嘅五花腩,一层肉一层膏,食落唔会觉得好油腻