2024-05-28
海港城行行吓街见到呢间精致贴地嘅台湾特色菜,见到餐牌好多菜式嘅配搭都系佢哋独有,大胆创新得来又有新鲜感😇装修风格带文青风,以啡色、木色为主调,座位舒适,有多个梳化位置🤓脏脏咸蛋黄芋泥蛋饼呢个款式喺出边甚少见到!蛋饼上边铺上满满嘅蛋黄碎同埋芋粉,黎到已经俾佢个样深深咁吸引住😇咬落去入边啖啖芋泥,够创意得来又好食😋招牌卤肉饭食台湾嘢点可以冇卤肉饭?呢到卤肉肥瘦均匀,酱汁浓而带少甜,配埋白饭食就一流明太子甜不辣炸脆左嘅甜不辣上边铺满明太子酱配搭非常之夹 蒜香三色肠将台湾肠再加墨鱼肠切片煎香,配埋蒜片同蜜糖汁,惹味小食之选🤓招牌牛肉面 面底可以选择自己钟意嘅面款,手工面质弹牙有咬口,黎到嘅时候职员有介绍旁边有嚿牛脂肪,加埋落去嘅话会更加香滑!汤底喺浓牛肉汤配虫草花,挂汤得黎又够香芋泥牛乳满满嘅芋泥占咗一半,配埋牛乳,口感满足,而且佢冇特别落糖,绝对唔会觉得好甜
脏脏咸蛋黄芋泥蛋饼
咬落去入边啖啖芋泥,够创意得来又好食😋
招牌卤肉饭
食台湾嘢点可以冇卤肉饭?
呢到卤肉肥瘦均匀,
酱汁浓而带少甜,配埋白饭食就一流
明太子甜不辣
炸脆左嘅甜不辣上边铺满明太子酱