2024-08-15 248 浏览
🍄‍Soup Of The Day🍄‍当日嘅汤就系蘑菇汤,非常浓郁,饮嘅时候仲会有粒粒蘑菇嘅口感!Banyan可以自己拣馅料,diy钟意食嘅combo。而我拣咗 signature里面嘅 Banyan,味道好丰富,亦都好多馅料,份量十足。馅料味道同口感层次丰富,用左唔同 herbs 去调味。例如:紫椰菜🥬、茄子🍆、心形既天贝都好有惊喜。仲有蕃茄 🍅、鹰嘴豆泥配上amba sauce带有少许姜黄汁食落有啲辛辣嘅感觉,🥭芒果口味酸酸甜甜嘅酱汁真系好开胃!Cedar🌯选用有机全麦制作出嚟嘅Sourdough Flatbread,感觉更加健康🌯外皮系麦味重嘅sourdough,口感烟靭又厚身之一,卷物都系拣咗餐厅嘅signature-Cedar有有羽衣甘蓝🥬,腌红洋葱🧅、椰菜、牛油果🥑、烤南瓜🎃,食材新鲜好丰富!😆,灵魂墨西哥辣椒酱🌶️,烟熏墨西哥辣椒酱嘅惹味香辣,食完真系好满足!🫔🍋Lemonade🍋 (Cold)姜味再加上香茅嘅味道真系会有味上嘅冲击,但系同呢个卷物好夹!清新嘅味道令成个餐感觉更加轻盈!Macadamia Chocolate Chip Cookie 🍪无论口感同卖相都同Mrs
🍄‍Soup Of The Day🍄‍

Banyan

Cedar🌯

🍋Lemonade🍋 (Cold)

无论口感同卖相都同Mrs. field好相似,而且无咁甜,做到又好味又健康👍🏻