餐厅: 雅 ‧悠蔬食
资讯:

2021-08-11 114 浏览
呢排想食下素菜,经朋友介绍揾到呢间餐厅🙈,睇menu觉得同普通餐厅冇分别,但都好多款式所以决定一试。🙊环境地方虽小但布置清幽且私隐较高,倾密计都可以, 服务态度良好,上菜时间只需10-15分钟,环境卫生,餐具或座位亦无什么大问题。拣左佢地既set dinner都只需要$258但份量同选择都多😍👍🏻前菜分别有红火龙果藜麦沙津伴无花果黑醋+凉拌日本黑豆亚塔子黑木耳。前者那黑醋、红火龙果同藜麦原来几夹!加上有黑醋点缀,食落好清新😻可以再食。后者以为普通木耳拌,但佢个酱甜甜地,食落好得意,又有日本黑豆,食落好「烟韧」🙈。小食:香芒牛油果苜蓿芽手卷首尝苜蓿,味道唔错喔,配上芒果牛油果,将清新感觉再次提升。😍汤品:黑松露准山桃胶忌廉浓汤汤端上枱时已洋溢著黑松露的味道,喝下全是松露的香气😍👍🏻准山亦全溶化在汤里,不错!主菜:沙嗲金菇秀牛粉丝煲配羽衣甘蓝菜饭沙嗲味带甜,金菇食落同肥牛既感觉好似🙈👍🏻加上份量都多,两个人都够食。羽衣甘蓝饭作为拌饭都不错👍🏻😌甜品方面就加左$28试玫瑰荔枝千层班戟不错哟~皮薄,cream既奶味足够同滑且食到淡淡玫瑰荔枝,唔会过腻。😋饮品:香芋黑糖珍珠(+$20)重香芋味,

小食:香芒牛油果苜蓿芽手卷

汤品:黑松露准山桃胶忌廉浓汤

主菜:沙嗲金菇秀牛粉丝煲配羽衣甘蓝菜饭
羽衣甘蓝饭作为拌饭都不错👍🏻😌

甜品方面就加左$28试玫瑰荔枝千层班戟

饮品:香芋黑糖珍珠(+$20)
重香芋味,将黑糖珍珠拌匀再饮令饮品的层次再提升。

整体来讲,可值一试既素食餐厅👍🏻
Set dinner叫个已是二人份量。

2021-08-10
  • 香芒牛油果苜蓿芽手卷