2023-07-16
餐厅木系装修 放满咗各种植物同小盆栽🪴 环境舒适 摆盆亦别出心裁 以六角形嘅兜仔装住 我哋叫咗二个Dinner set (~$175-$198)包咗餐汤、小食、沙律、饮品🍄是日餐汤—蘑菇汤蘑菇打碎 饮到蘑菇粒粒嘅质感 味道带甜小食花枝鱼饼:其实系炸秀珍菇片 炸粉唔会太厚 食落爽爽地辣脆炸杏鲍菇+盐酥素鸡脾:好有心机咁用腐皮包住雪条棍做鸡脾 杏饱菇撒上七味粉辣辣哋好惹味🥗鲜果沙律有成5种水果🍉 份量十足 蔬果都好新鲜🍛日式咖哩吉列猪扒饭咖哩微辣带甜 香料比较重 薯仔走过油🥔 欣赏佢哋嘅吉烈猪扒 非常厚 炸皮够薄 食落似汉堡扒 唔讲真系唔知系素🥘黑松露野菌炖饭黑松露味道浓郁 野菌份量十足 配上芝士同cream sauce 一啖接一啖 食唔停口😋🍹芒果冷萃白桃乌龙茶 +$23跟餐半价加配特饮 饮到唔会太甜 可以饮到淡淡嘅茶味 杯顶上嘅串串芒果🥭好甜好好味🥭 鲜果杨枝金露$50有新鲜红火龙果 芒果 香蕉🍌 大粒嘅西米食落更有口感 可惜少咗西柚肉 依家更加似椰汁西米露🤣🤎朱古力心太软$50火喉啱啱好 朱古力味浓郁 做到外脆内软嘅质感哩间餐厅好适合无食开素食嘅人士尝试 连食肉兽嘅我都觉得几好食
🍄是日餐汤—蘑菇汤
🍹芒果冷萃白桃乌龙茶 +$23
🥭 鲜果杨枝金露$50
🤎朱古力心太软$50
火喉啱啱好 朱古力味浓郁 做到外脆内软嘅质感
哩间餐厅好适合无食开素食嘅人士尝试 连食肉兽嘅我都觉得几好食 而且份量十足 食完真系捧住个肚走🤰