寿司omakase就食过,但以贝类为主题既就真系第一次试🦪餐厅位于旺角Ladder Dundas,午市套餐有3款,最平$280有7道菜,价钱相宜,店员安排左我同朋友食吧台,可以近距离观赏师傅功艺🤣时令贝蕃茄野菜沙律时令贝系北寄贝,肉质几肥厚,口感爽弹👍🏻带子贝伴日本渍物带子新鲜爽口,蒜头腌制后冇左蒜味,更易入口😋味道咸咸地好脆口季节贝汤面豉汤加入贝去煮,入面仲有昆布同豆腐日式清酒煮蚬我几喜欢呢道菜🥰可以好直接食到蚬的鲜味,蚬洗得干净,食落冇沙同壳碎,汤好清甜铁板烧美国牛小排煮既时候已经闻到好香牛油味,生熟程度刚好,呈粉红色,不过有两件带筋位,所以食落嚼劲十足🙈贝炒野菜有三色椒、荷兰豆、菇菌同贝类一齐炒,唔算好油,炒完出黎都系爽脆铁板烧贝类炒饭炒饭完完全全见到师傅功架,仲整左心型比我地影相🤣饭炒得粒粒分明,调味得宜,想再encore

时令贝蕃茄野菜沙律
时令贝系北寄贝,肉质几肥厚,口感爽弹👍🏻

带子贝伴日本渍物

季节贝汤
面豉汤加入贝去煮,入面仲有昆布同豆腐

日式清酒煮蚬

铁板烧美国牛小排