2024-09-14 256 浏览
同朋友去观塘海滨公园𠮶度散吓步,行行吓无意中发现商场里面有间西式Cafe,见到几吸引同朋友即刻入去坐低,食返个晚餐先🤓👍🏻我哋叫咗个手工意式辣肉肠Pizza🩷🩷🩷🩷呢个Pizza上枱嘅时候已经发现份量有啲惊人😂,好大份完全估佢唔到😂同埋都好足料,一摆上台已经feel到啲芝士热辣辣溶晒喺个Pizza里面同埋个腊肉肠中和返嘅咸味认真惹味👍🏻🩷,不过可能里面冷气有啲太冻,所以Pizza好快冻咗,个边边开始有点硬,不过味道系冇影响👍🏻同埋食落个饼底都几烟靭,我觉得好食过传统Pizza🩷不过芝士真系太多有少少漏得滞,所以食唔晒😂新鲜黑松露蘑菇扁意大利面🩷🩷🩷🩷🩷呢个我几钟意食👍🏻因为佢啲cream煮得劲滑,而且黑松露味劲香,再加上蘑菇嘅香味,我原本系以为佢食落有啲漏,但出奇地,完全唔觉得漏,同埋酱汁同个面配搭得好好,劲挂汁🤤黑松露薯条🩷🩷🩷🩷🩷薯条又系我钟意食嘅黑松露味😍每次去西式Cafe一定必嗌,一定唔会令我失望👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻不过黑松露粉配埋茄汁一样都好正!唔会抢晒味。避风塘鸡翼🩷🩷🩷🩷原本就咁望以为个鸡翼炸得好干身,但系点知咬落去劲Juicy,而且佢腌得好入味,头仲加咗啲炸蒜芝士粉捞埋一齐

我哋叫咗个手工意式辣肉肠Pizza🩷🩷🩷🩷

新鲜黑松露蘑菇扁意大利面🩷🩷🩷🩷🩷

黑松露薯条🩷🩷🩷🩷🩷

避风塘鸡翼🩷🩷🩷🩷
原本就咁望以为个鸡翼炸得好干身,但系点知咬落去劲Juicy,而且佢腌得好入味,头仲加咗啲炸蒜芝士粉捞埋一齐,不过芝士粉落得好多,有少少漏得滞😂整体嚟讲我觉得呢个都好有特色意想不到的惊喜🤓

水蜜桃果茶🩷🩷🩷🩷🩷
次次去Cafe一定系嗌果茶,因为可以中和返成餐嘅油腻感😂😂佢呢杯果茶水蜜桃味都几清新,饮落去饮到水蜜桃嘅清香味,而且茶味唔会太浓,冇抢走水蜜桃味👍🏻食咗咁油腻嘅嘢,饮番杯真系中和晒👍🏻

成餐饭都好满意🩷估唔到咁都揾到间咁正嘅Cafe,而且装修又靓,好有新派风味👍🏻下次可以再带朋友过嚟食

五个心心为最高分

Mano (海滨汇) (观塘)
观塘海滨道77号海滨汇1楼4号舖
  • 新鲜黑松露蘑菇扁意大利面