2023-04-26 47 浏览
(๑>◡<๑) 好丰富既泰式二人晚餐☺️本身呢间餐厅系做西餐嘅,最近转咗做泰国菜,见到啲菜式都几新派,就去咗一试😌✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ 呢到上菜上得好快,未仔细睇,野食已经一窝锋摆上前,好有效率🤣讲番正题先,呢个二人餐前菜已经有三个🥘大头虾冬荫功汤:系好浓郁嘅汤,酸酸辣辣,好岩重口味既人😎🍱泰式烧烤拼盘:分别系有咸蛋黄单骨鸡翼 、鸡肉串烧、猪肉串烧、烧蕃茄,仲有好特别辣辣地嘅「泰国酸辣肉肠」。串烧可以点沙嗲酱,好味;辣肉肠好有泰国风味!🥗小沙律:原来仲有个hidden from menu 既小沙律,仲有好多醋,酸酸地好开胃😗✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ 主菜共有三个选择,我选左 -🥩泰香马沙文 咖喱牛助条,呢个咖喱系偏甜,好易入口;牛肋骨林甜,仲有少少薯仔;加埋啲印度薄饼好有风味😌🥬马拉盏炒通菜:热辣辣好大份量,马拉盏好香,炒得几好。🫓印度薄饼/ 🍚白饭:呢个几好,两个人可以combine both choices,正所谓「唔驶选择,全部都要🤣」✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ 呢个二人餐包咗两杯饮品,又系可以各选一,🧉泰式奶茶:系好正宗嘅味道,上边仲有厚厚嘅泡沫🧉泰
(๑>◡<๑) 好丰富既泰式二人晚餐☺️
✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰

讲番正题先,呢个二人餐前菜已经有三个
🥘大头虾冬荫功汤:系好浓郁嘅汤,酸酸辣辣,好岩重口味既人😎
🍱泰式烧烤拼盘:分别系有咸蛋黄单骨鸡翼 [啲咸蛋黄好香,超好味🤤]、鸡肉串烧、猪肉串烧、烧蕃茄,仲有好特别辣辣地嘅「泰国酸辣肉肠」。
串烧可以点沙嗲酱,好味;辣肉肠好有泰国风味!

✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰

主菜共有三个选择,我选左 -

🥬马拉盏炒通菜:热辣辣好大份量,马拉盏好香,炒得几好。

✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰

呢个二人餐包咗两杯饮品,又系可以各选一,
🧉泰式奶茶:系好正宗嘅味道,上边仲有厚厚嘅泡沫
🧉泰式奶绿:呢个就另外既选择,我钟意饮呢杯多啲
✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰

本身已经食到好饱,不过见到Menu 有呢个雪糕甜品,又好想试。二人餐系 + $40👍

🥥🥭芒果糯米饭配椰子雪糕:不负众望,暖暖嘅糯米饭+ 冻冰冰既椰子雪糕、椰汁,系冰火交融嘅感觉😜好味!

二人餐再加多个甜品,都系$300 有找
我觉得几抵😎