Baker Talent 🥯✨✨|新蒲岗 平民价 特色美味包点|🙈碳水化合物当中,我都好中意包同甜品🍠。几乎咩包都中意食,有一段时间真系买一大袋翻屋企,慢慢食。同埋每次经过面包店都会入去行下,睇下有咩特别。今次行过荃湾意见面包店,就比佢门口既宣传吸引左,尼排推出紧榴莲既系列。中意食榴莲既我,甘更系要入去睇下啦。😋😋🧀芝士挞我买左翻屋企叮热之后,入面呈半融状态,咬入口,外皮好香牛油味,芝士既馅料就好顺滑,除左有芝士既香味,仲有乳酪既微酸味,我一个人食几个都得🤣🤣。佢既卖相都好掂,焗到好上色,仲要价钱真系超级抵🍳葡式蛋挞葡挞系我好中意食既挞,超级中意某炸鸡店既葡挞,但好耐都无食过了。今次就试下尼间既葡挞,真系好好食,内馅同样都要软滑,又好香甜,带有少少焦香,但就唔会过甜。外皮层层分明,好香既牛油味。😚🥞榴莲菠萝包菠萝包就食得多啦,榴莲 菠萝包就真系第一次。我切开一半,榴莲馅料都好多,榴莲味好香,好似仲要系D24榴莲添,真系超级足料。我自己就觉得榴莲同菠萝包都好夹。叮热既时候榴莲味都好大阵。尼个包算系微甜,好啱我口味~🍋柠檬芝士包柠檬芝士比人感觉就系好酸又好甜。不过今次店员就好推介我地试下,
Baker Talent 🥯✨✨
|新蒲岗 平民价 特色美味包点|

🧀芝士挞

🍳葡式蛋挞

🥞榴莲菠萝包

🍋柠檬芝士包
柠檬芝士比人感觉就系好酸又好甜。不过今次店员就好推介我地试下,所以我就买左个翻屋企试下,味道都唔错,唔会过甜或者过酸,成个包都好清新既,唔会好腻。面包体本身都好松软~

🍒蔓越莓乳酪包
我个人都真系几中意,乳酪味好香,酸酸甜甜甘,馅料都好足。除左有乳酪,仲有粒粒蔓越莓,好sweet,宜家食完仲好挂住个味道。芝士控要试下~😋

😋尼间真系平靓正,绝对会回购!