2025-01-09 162 浏览
之前介绍过旺角嘅Black Coffee,今日要再分享一间我觉得甜品好好食嘅cafe,朋友仲话佢系新蒲岗第1️⃣位!▫️慢煮手撕猪腩窝夫三文治 ($116)窝夫可以话系呢度嘅招牌🧇将一丝丝猪腩肉、生菜同蕃茄放上窝夫,猪腩肉份量超级多,有肉汁唔会干,食落有BBQ酱嘅香味又唔会太咸,生菜同蕃茄中和咗肉嘅油腻感。窝夫外脆内软熟,同配料一齐食都好夹,好大份食完已经饱咗6成🤣▫️慢煮口水鸡肉酥皮薄饼 ($162)岀面好少见到有酥皮薄饼,配埋口水鸡成个组合真系好新鲜!酥皮好酥脆食到好重牛油香味,口水鸡香香辣辣劲惹味,忍唔住一啖接一啖🤤不过pizza都几大个,建议可以2-3人share🩵虽然食完咸点已经好饱,但系嚟到点可以唔试甜品!▫️叁重朱古力麻糬窝夫配朱古力雪糕($84)烟韧控必试!一上枱就闻到好香朱古力味🍫即叫即整嘅窝夫夹住朱古力麻糬,再配埋朱古力雪糕、朱古力碎、朱古力蛋卷同朱古力酱,简直系朱古力派对🤤松脆嘅窝夫加烟韧麻糬,口感软糯,食到停唔到口!▫️脏脏提拉米苏 ($72)成个提拉米苏都用可可粉覆盖,食落口感丰富,cream cheese 绵密柔滑,咖啡味浓郁,甜度适中,唔会令人觉得太腻🤭

▫️慢煮手撕猪腩窝夫三文治 ($116)

▫️慢煮口水鸡肉酥皮薄饼 ($162)
虽然食完咸点已经好饱,但系嚟到点可以唔试甜品

▫️叁重朱古力麻糬窝夫配朱古力雪糕($84)

▫️脏脏提拉米苏 ($72)

• 叁重朱古力麻糬窝夫配朱古力雪糕
  • 慢煮口水鸡肉酥皮薄饼