2022-09-08
🐟新开楼上烤鱼店🐟推介指数 ❤️❤️❤️❤️🤍隐藏于百乐中心食肆大厦新开餐厅,一睇个名 #我要烤鱼 就知系烤鱼店啦~身边唔少朋友成日分享烤鱼,仲话嗜辣嘅无理由未食过… 今次初尝麻辣烤鱼,又几好味㖞😋🍅前菜:桂花蜜蕃茄 HKD26✨甜甜酸酸冰冻厚切蕃茄,洒上话梅粉同桂花蜜,作为开胃茶不错🐟重庆麻辣烤鱼 HKD288 (小) - 鲈鱼 ✨红卜卜满满辣椒干、辣油、芝麻同香葱,麻辣香气扑鼻;香烤炉鱼食落香口而且唔腥,索埋麻辣汁好惹味✨锅中配料仲有脆莲藕片、冬菇、豆芽、土豆等等;点选小辣的辣度都容易接受,愈滚愈麻,正❣️✨烤鱼仲有清江鱼选择;唔想食麻辣?亦有万洲香辣、川式孜然同重庆豆豉;鱼锅亦有大有细,细嘅份量都足够2-3人🥘配料 HKD20-88✨20多款配料选择不少,点选几款配合麻辣锅底;强力推介手切鲜封门牛柳,牛味浓厚且肉质软腍无筋,忍唔住再encore! 仲有爽脆莲藕、养生准山条、芝士肠、脆炸午餐肉~ 🔥烤肉/串烧/烧物🥩盐烧厚切牛舌芯 HKD48 - 外层微脆内嫩,食落爽口 #推介 🐥免治鸡肉软骨棒 HKD28 - 热焫焫鸡肉唔鞋加上脆口鸡软骨双重口感,蘸上蛋黄汁更滋味 #必点 #高质 🍍蜜糖烧
推介指数 ❤️❤️❤️❤️🤍
身边唔少朋友成日分享烤鱼,仲话嗜辣嘅无理由未食过… 今次初尝麻辣烤鱼,又几好味㖞😋 🍅前菜:桂花蜜蕃茄 HKD26
✨甜甜酸酸冰冻厚切蕃茄,洒上话梅粉同桂花蜜,作为开胃茶不错 🐟重庆麻辣烤鱼 HKD288 (小) - 鲈鱼
✨烤鱼仲有清江鱼选择;唔想食麻辣?亦有万洲香辣、川式孜然同重庆豆豉;鱼锅亦有大有细,细嘅份量都足够2-3人 🥘配料 HKD20-88
🔥烤肉/串烧/烧物 🥩盐烧厚切牛舌芯 HKD48 - 外层微脆内嫩,食落爽口 #推介
✨满满一碗冰粉,加埋淡淡桂花、芝麻、花生粒同乌梅酸酸哋,解腻之选
🧊解辣系列 HKD15-32 ✨份量十足的青柠梳打及菠萝青柠梳打;自家制酸梅汤够哂解辣