Poking

2023-05-28 23 浏览
Poke 中文系夏威夷盖饭,主要食材有新鲜嘅海鲜,配上大量嘅新鲜蔬菜同埋豆类,冇太多嘅烹调方式,再加上唔同嘅酱汁。之前试过唔同既店舖,觉得自己都几钟意Poke,因为够新鲜,又有丰富既蛋白质同埋蔬菜,健康之选!除左特定既款式,亦都可以自选自己嘅配搭,好flexible😊Creamy Baby HKD 118 - 材料有三文鱼、牛油果、鸡蛋丝、豆腐、青瓜、蟹籽、木鱼丝、脆炸蒜粒和芥末沙律酱,选了糙米饭同沙律菜。材料新鲜,有惊喜系豆腐原来咁样食系好fresh 好正嫁!三文鱼同牛油果系最佳配搭,芥末沙律酱少少刺激感,大大提升左味道既层次感,推介!不过如果可以大碗d 就更好,可能因为我叫左一半菜,如果惊唔够包叫全份饭可能好d!