2022-11-14
一直都好钟意食海鲜蒸气锅 又好钟意食大闸蟹 发现铜锣湾呢间餐厅居然有海鲜蒸气锅加大闸蟹 一次过满足晒两个愿望 于是即刻book位😻餐厅系一人一锅 每个个位中间都可以落帘 一个人食又唔会老尴 多人食又可以同一张枱 好flexible 设计唔错🙌🏼🦀横行无忌套餐 $398好丰富好满足呀🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️呢个餐嘅卖点就系两只大闸蟹 好多膏香喷喷好好味!!海鲜另外仲包括鲍鱼 虾 圣子皇 元贝 大蚬 白蚬 鲜鱼片可以话系应有尽有 而且每款都好新鲜蒸完之后完全食到𠮶种鲜味🌊👍🏼除咗海鲜之外 每个餐都仲有时蔬拼盘 三宝丸 同埋肉类猪牛鸡二拣一 🐮🐷🐥已经好饱最后仲可以拣粥底或者米线乌冬等等嘅面底 我拣咗粥底超好味呀 好似系将所有啱啱蒸嘅海鲜嘅精华融入煲粥咁yum yum🤤🦐九品芝麻套餐 $218呢个餐就有前菜 包括三点刺身 两粒章鱼烧 啱晒坐低就好肚饿嘅我哋食啲嘢先😜海鲜就冇咁多 但都同样咁新鲜同埋大只 包括有白蚬 虾 鲍鱼 鲜鱼片 大蚬而菜 丸 肉 同埋粥都同其他餐一样虽然海鲜睇落少啲 但呢个差嘅性价比好高 而且同样咁好味 一样食得捧住个肚走好饱🫄🏻💭好钟意呢间餐厅💕满足到我对蒸海鲜同埋大闸
🦀横行无忌套餐 $398
呢个餐嘅卖点就系两只大闸蟹 好多膏香喷喷好好味!! 海鲜另外仲包括鲍鱼 虾 圣子皇 元贝 大蚬 白蚬 鲜鱼片可以话系应有尽有 而且每款都好新鲜蒸完之后完全食到𠮶种鲜味🌊👍🏼 除咗海鲜之外 每个餐都仲有时蔬拼盘 三宝丸 同埋肉类猪牛鸡二拣一 🐮🐷🐥已经好饱 最后仲可以拣粥底或者米线乌冬等等嘅面底 我拣咗粥底超好味呀 好似系将所有啱啱蒸嘅海鲜嘅精华融入煲粥咁yum yum🤤 🦐九品芝麻套餐 $218
而菜 丸 肉 同埋粥都同其他餐一样
好钟意呢间餐厅💕满足到我对蒸海鲜同埋大闸蟹嘅愿望 而且新鲜又好味🤤 价钱吾算贵而且环境舒服 人少少都可以嚟食👯♀️正!