餐厅: 宜家家居餐廳及咖啡室
资讯:

2021-10-12 151 浏览
读书时期已经周不时去食宜家家私,以前剩系得沙田𠮶边有。而家难得荃湾都有啦,终于可以近近地食。几钟意喺宜家家私食嘢系因为真系好方便同埋好多选择,一碟碟咁样拎放到成枱都系好开心今次我哋拎咗好多食物~~✨鲜虾冷盘:呢个我真系好钟意,每次一定会拎!好鲜甜好多只✨酥皮龙虾汤:龙虾汤略嫌有啲稀,但系落埋酥皮落去一齐饮就okay~ 入边有少量龙虾肉。✨猪手配薯仔:猪手外皮略嫌有啲硬,但我谂应该系放耐左既缘故。薯仔系就咁烚的,如果煎下就好了。✨芝士薯波:冻咗但系我相信佢热食嘅时候系好味的。✨蔬菜薯饼:呢个依然系我长期至爱,我个人觉得配埋佢只莓酱食好好食✨肉酱长通粉:又系冻咗,不过味道好普通,同埋上边啲芝士唔够。✨绿茶蛋糕:呢个就搞唔掂,太甜,上面嘅绿茶啫喱(?)味道有啲假。虽然应该有啲难度,但如果食物保温可以做得好啲就好了

今次我哋拎咗好多食物~~
✨鲜虾冷盘:呢个我真系好钟意,每次一定会拎!好鲜甜好多只

✨芝士薯波:冻咗
但系我相信佢热食嘅时候系好味的。

虽然应该有啲难度,但如果食物保温可以做得好啲就好了