2011-07-06
星期日行开奥海城, 谂住饭食加睇戏, 拍拖行街放假轻松下但系午饭时间人山人海, 四处都系人龙排队食饭, 谂住有排先够钟睇戏, 排下队都冇所谓啦行左好耐都冇位, 但系见到戏院门口间风月堂, 店内人流同其他店舖成反比, 但系有位坐, 又近戏院门口, 冇所谓啦大热天时, 坐下来想饮番杯水, 但系个侍应只系俾左两杯热水我地 (追问下, 原来佢地只提供热水, 真系奇怪)望下个餐牌, SET LUNCH得四款, 但系个价钱都十分贵, 一个SET LUNCH可以买到两张戏票叫左个肉卷定食, 连雪糕巴夫.等左一阵, 个LUNCH来到, 份量都算足够, 外观唔算得系美观, 味道方面都算一般, 唔系好好食, 跟来试埋个甜品, 雪糕算系够冻, 但系个巴夫....可能唔系好多人, 用餐后, 可以坐多阵, 倾下计, 等够钟入场睇戏.埋单合计, 二人合共200元, 有点儿贵.心谂如果唔系近戏院门口, 占左地利, 都未必有人会光顾呀
叫左个肉卷定食, 连雪糕巴夫.
埋单合计, 二人合共200元, 有点儿贵.
心谂如果唔系近戏院门口, 占左地利, 都未必有人会光顾呀