2018-12-17 112 浏览
睇完戏出嚟行阵街就嚟咗呢度食晚饭,方便就脚。 之前呢个位嘅餐厅生意麻麻,但系转左Made in HK 就旺场好多。晚市套餐最抵食,有餐汤或沙律、主菜同埋餐饮,都系百几至二百几蚊不等。 好多嘢食都仲可以升级或加配,食豪啲啲。饮汤有餐包送,而今日餐汤系忌廉蘑菇汤,够稠身,不过味道就一般般喇。加$38可以升级龙虾汤,我觉得呢个系必加,质地唔系好杰身𠮶啲,比较轻盈,龙虾味好香浓,入面虽然冇龙虾肉,但系就会有一粒云吞,几搞笑。天气冻,最啱就系拣番个铁板餐,热辣辣,味道又香。龙虾及肉眼扒铁板晚餐$258𠮶半只龙虾系最吸睛,大大只又烧过。 肉眼扒就好大块,而且薯条特别多。是日鲜鱼餐$168今日系三文鱼,鱼肉好厚身,鱼皮亦煎得香脆,最夸张系下面嘅薯蓉,分量大到食极都食唔完。肉眼扒拼大虾伴薯菜$183两只大虾都算几大只,肉质弹牙。 不过薯条就炸到好干身,有啲硬。 肉眼扒好大块,叫咗五成熟,中间仍然颜色粉嫩。 而且仲配搭左好多蔬菜,均衡饮食。餐饮我最钟意嘅就系即磨咖啡,香浓美味,闻到都已经好香!

天气冻,最啱就系拣番个铁板餐,热辣辣,味道又香。

龙虾及肉眼扒铁板晚餐$258

是日鲜鱼餐$168

肉眼扒拼大虾伴薯菜$183

餐饮我最钟意嘅就系即磨咖啡,香浓美味,闻到都已经好香!