2019-08-02
夏天又到了, 加上越嚟越多台式饮品店争商开业,见佢无人排队 ,唔洗等,所以试下呢一间“丸。茶手作“。 原来期望越大,失望越大, 果然系永恒不变的真理。我叫咗佢做紧promotion嘅嘢饮, 谂住做得promotion都应该唔会衰得去边,点知。。。一行埋去掂完面个招呼都冇, 见到佢哋 一个睇手机,一个喺度煲电话粥,都算, 我问佢可唔可以少甜少冰, 店员劲悔气讲无, 之后我话由佢。 但系佢接咗order之后都唔系即刻喺度做, 好似喺度等运到咁,等咗几分钟先做😂😂个名我唔记得嗱( 因为佢个名完全同杯嘢冇关系),简单黎讲就系:盐腌樱花+密桃味嘅糖水+一大杯冰+ 蒟蒻, d冰嘅份量夸张到佢自己封杯个时啲冰都跌出黎, 过唔到部机佢,唯有倒紧啲冰出黎再封过🙈🙈杯嘢饮一饮落口好甜, 甜度好似摆咗十斤蜜糖入口甘,( 如果饮晒呢杯嘢即刻糖尿病入医院), 然后再饮一啖今次终于饮到啲樱花, 点知咸到攞命( 如果食晒啲樱花版 即刻肾亏入医院), 除咗有啲蒟蒻咬下之外, 你杯嘢饮嘅层次十分分明, 格格不入, 完全唔值28蚊, 咁嘅态度,咁嘅服务,咁嘅价钱,唔会有下一次😱,