2024-07-18
隔咗一排,又嚟到Sushi N, 经过之前嘅体验,今次充满期待。赤背刺身因为我哋唔食蚝,师傅用赤背代替。上面洒上柚子皮,随个人喜好,仲可以加入青柠汁,清新嘅味道配上爽脆嘅口感。间八刺身第一次食,鱼味偏淡,加入师傅调配过嘅松露汁同紫苏花,好有心思。梳子鱼寿司轻轻烧过,带出鱼油嘅香味,配上三星渍,味道更加丰富。帆立贝配北海道紫海胆寿司好吸引嘅组合,味道口感都好丰富。剑鱼腩刺身配酱油蛋黄渍第一次食酱油蛋黄渍,配上肥美嘅剑鱼腩,又系一道充满心思嘅组合。烟熏黑鯥寿司入口系好香嘅烟熏味,后劲系好重鱼味嘅黑鯥。石鲷鱼寿司肉质好实,配上柚子胡椒,味道好香口。大拖罗寿司好重油份,拖罗嚟自第三个部位,鱼肉和油分分布好合适,肥得嚟又唔会太腻。最后发觉好多样嘢都系第一次食,既深刻又有惊喜。餐厅选用嚟自日本嘅食材。今次嚟到仲发现有得借电话充电器。因为Omakase嘅用餐时间都比较长,呢个安排实在非常贴心。
赤背刺身
间八刺身
梳子鱼寿司
轻轻烧过,带出鱼油嘅香味,配上三星渍,味道更加丰富。
帆立贝配北海道紫海胆 寿司
好吸引嘅组合,味道口感都好丰富。
剑鱼腩刺身配酱油蛋黄渍
烟熏黑鯥寿司
入口系好香嘅烟熏味,后劲系好重鱼味嘅黑鯥。
石鲷鱼寿司
肉质好实,配上柚子胡椒,味道好香口。
大拖罗寿司