2023-07-27 51 浏览
最近好忙终于有时间约朋友出黎见下面食下饭,朋友大推鬼金棒,话系旺角开左分店,一于试试佢😝平日晚饭时间去接近全满,我地咁岩有一张bar枱位店内装潢偏暗黑调,布置上有少少地狱既感觉挂满狼牙棒同埋恶魔面具几有氛围店家探用扫code落单,主打麻辣味噌拉面🍜可以选择唔同配料,唔同麻度同唔同辣度落左单后师傅会即刻爆炒啲香料,辣解爆炒出黎既香料令成碗拉面更加香同惹味🥰而且超有获气,坐隔离枱既小朋友睇到好开心我点左玉米荀麻辣味噌拉面🍜因为喉咙唔太舒服拣左唔辣小麻,香港唔多可以食到麻但唔辣既餐厅,想赞一下店家非常贴心份量都几大碗,而且配料非常多味噌汤底饮落非常浓厚,既咸又香味噌既香味扑鼻,之后再有微微既麻香,刺激食蕾汤底偏油但唔会过油,所以食落好浓稠满足玉米荀有成十几条,份量超多👍🏻咬落爽脆清甜,无论味道定口感都同拉面汤底有强烈对比☺️店家有微微火炙一下食落有淡淡火炙香拉面非常爽口弹牙,而且都几挂到汤每啖都系满满花椒味噌香好幸福🥰朋友叫既莞荽辣麻味噌拉面🍜真心满满一大碗莞荽,系莞荽爱好者必点!朋友叫左小辣,试左汤底一啖,多左香辣既辛香,伴隔微微麻香,层次比较丰富再配埋莞荽一齐饮会再多一阵淡淡莞荽独有既清香

平日晚饭时间去接近全满,我地咁岩有一张bar枱位
店内装潢偏暗黑调,布置上有少少地狱既感觉
挂满狼牙棒同埋恶魔面具几有氛围

店家探用扫code落单,主打麻辣味噌拉面🍜
可以选择唔同配料,唔同麻度同唔同辣度

而且超有获气,坐隔离枱既小朋友睇到好开心

我点左玉米荀麻辣味噌拉面🍜

份量都几大碗,而且配料非常多
味噌汤底饮落非常浓厚,既咸又香
味噌既香味扑鼻,之后再有微微既麻香,刺激食蕾
汤底偏油但唔会过油,所以食落好浓稠满足

玉米荀有成十几条,份量超多👍🏻
咬落爽脆清甜,无论味道定口感都同拉面汤底有强烈对比☺️
店家有微微火炙一下食落有淡淡火炙香

拉面非常爽口弹牙,而且都几挂到汤
每啖都系满满花椒味噌香好幸福🥰

朋友叫既莞荽辣麻味噌拉面🍜
真心满满一大碗莞荽,系莞荽爱好者必点!

再配埋莞荽一齐饮会再多一阵淡淡莞荽独有既清香

每碗拉面都会有一块叉烧,肥瘦适中
肉质软腍,腌得非常入味,油脂感足够
入口系软嫩既肉质准备化开,但更快一步化开系个层小小既油脂,食落十分可口

加左味玉非常值得,切开系满满橙红色既蛋黄,呈啫喱状,咬落有淡淡酱油香同埋满满既蛋香👍🏻👍🏻