2021-03-31
系尖沙咀The Nate 1楼有间隐蔽嘅昭和小cafe 主打食日式轻食🍱 本身我好钟意食MUJI𠮶啲小品料理 可以拣唔同款嘅小食感觉上好丰富但又唔会食到好饱滞👍🏻🤤 呢间啱晒我心意👏🏻 bookmark 咗好耐终于book到位食🎉.▫️四品料理($108)我同朋友每人嗌左个四品料理 .Set 1: 清酒溏心蛋 金平牛肉 辛口明太子手羽 醉鸡卷 + 五目饭团Set 2: 马铃薯沙律 二式薯饼 醉鸡卷 辛口明太子手羽 + 明太子富士山饭团.最推荐个辛口明太子手羽 其实系酿咗明太子既鸡翼 辣辣哋几好食 清酒溏心蛋都有惊喜 虽然真系细只咗少少 但系好重清酒味 个明太子富士山饭团味道就一般般 都系用嚟打卡 入面可以多番少少明太子个醉鸡卷都几好食😋😋.虽然每一样份量都唔系太多 但系最后都几饱吓 想试嘅记得要book位 另外餐厅嘅环境好靓 走复古style 但系都几多人 坐位有少少迫 不过食物好味就ok啦~
▫️四品料理($108)
我同朋友每人嗌左个四品料理
个醉鸡卷都几好食😋😋