2024-05-05 316 浏览
今日同男朋友去黄埔睇戏,睇戏之前先去医饱个肚先!未食早餐所以就直接去食个靓lunch~ 呢间餐厅听讲几好食,所以就嚟试下。一去到已经开始有少量人排队,不过因为我地早到所以等佢开左门就可以直入。 我叫左封门柳牛配乌冬,另加日式大根同青瓜渍物做前菜,另外家食套餐仲会包一碗海带汤。份量就一般啦,封门柳比想像中无咁好食,无乜牛味,肉质都一般,勉强过得去。乌冬尚算弹牙,不过唔算大碗。如果可以冻食就更好!男朋友叫左牛舌配冷荞麦面,南瓜佃煮及苹果紫薯蓉。冷荞麦面几好食,少弹。牛舌爽口弹牙,配烧汁好食。南瓜佃煮劲甜劲淋,苹果紫薯蓉略嫌苹果甜味过多,紫薯味唔系食到太多。整体嚟讲就不过不失啦,不过如果要排队就唔会特别再试,因为价钱都唔平。

2024-05-05