2021-03-17
今日同闺蜜化身为伪文青去葵涌学Calligraphy ,顺道explore下葵涌嘅美食!差唔多七点嚟到呢间小店,排左一阵队就由热情嘅姐姐安排我地坐系高枱嘅位置。疫情期间尤其冇左晚市堂食少左机会食寿司同鱼生,朝思暮想得好辛苦,九秒九先order个由厨师发板嘅十贯极上寿司!海胆同带子好新鲜好甜、拖罗肥美、仲有鲍鱼,牡丹虾好有诚意上面仲有海葡萄,盛惠 $168!性价比极高!黑松露鲷鱼薄切都好值得推介!上碟个plating 同中间朵鱼生花劲靓,根本系幅画嚟嘅!我地食嘅时候劲斯文因为唔想ruin佢!原本以为黑松露咁重口味会冚过鱼生鲜味,但食落又唔系,鲷鱼爽口弹牙,仲传来微微菊花香,喺味觉嘅享受~铁板牛肉煎鹅肝卷十分香口,加埋炸蒜冇得弹!我哋仲order左蟹子沙律、明太子鸡翼同芝士年糕,食完既满足又感动。本身好想食玉子烧但售罄,咁咪有藉口下次再嚟啰💁🏻♀️
铁板牛肉煎鹅肝卷十分香口,加埋炸蒜冇得弹!