2020-05-24
出去旺角食饭,睇吓周围有咩餐厅吸引,最后拣咗深宵食堂。由于我哋系walk in ,都预咗要等位,1850嚟到,餐厅话大约1930会有位,上到嚟等到1950先入座。奉劝大家嚟之前要预约,都见佢留咗好多吉枱。名古屋鸡翼⭐️⭐️⭐️⭐️炸得好香口,鸡肉都系仲好嫩滑! 蒜片一口牛粒⭐️⭐️⭐️⭐️呢个比较重口味,蒜片蒜粒沟埋嘅酱汁,好惹味!我哋仲捞埋旁边嘅椰菜丝食。粒牛肉就普通牛柳粒咁嘅,系全靠个酱汁整得好食。芝士年糕⭐️⭐️好软熟嘅,不过就觉得撑咁啲酱汁,味道淡口咗啲,其实就系同日式放题店食𠮶只一样。日式炒面⭐️呢个我觉得系最差嘅一碟,除咗面头嘅烧汁同埋蛋黄酱,下面𠮶层嘅炒面全部都冇味。豚肉生姜饭⭐️⭐️⭐️⭐️呢碗饭都几好食,豚肉肥瘦均匀,而且几入味,加埋啲酱汁好好送饭!芝士蟹肉玉子烧⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢个算系最好食嘅一样,切开中间,芝士会流出黎,都有少量嘅蟹肉系入面,啲蛋唔会熟晒,仲有蛋汁,好食!总括嚟讲都系一个同朋友食饭倾偈嘅好地方,不过真系记得要预约!除咗炒面其他都OK😀
名古屋鸡翼⭐️⭐️⭐️⭐️
炸得好香口,鸡肉都系仲好嫩滑!
蒜片一口牛粒⭐️⭐️⭐️⭐️
芝士年糕⭐️⭐️