2023-01-05 1330 浏览
尖沙咀餐厅临立,系亚士厘道就有一间餐厅唔系好起眼,甚至经过左都唔觉既居酒屋🏃🏻‍♀️京笹六七年前系尖沙咀返工既时候经常同同事跑去攞位,因为系一间无任何宣传但午市排到岀门口既餐厅,不设预约,人齐入座。近期终于比我揾到时间再去拜访,时至今日餐厅都系保留传统,餐厅系由日本人家庭式主理,午餐主要以套餐为主,套餐一般都跟沙律同面豉汤。由于未到午市唔需要等位入座,即刻叫左个11月-4月先有既吉列蚝定食,朋友就叫左汉堡扒定食➡️吉列蚝定食采用珍珠米(唔知点解系屋企煮极都煮唔到哩个口感)粒粒都绵绵好有口感,蚝既size算大,炸得好脆,配上他他酱捞饭一流🦪➡️汉堡扒定食有两块大大既汉堡扒,就算整开佢都唔会散,食落仲保留到肉汁既juice,汉堡神偷应该可以解做汉堡扒偷饭神偷,因为真系唔觉唔觉就食哂啲饭啦🕶🍚题外话,鱼生饭都系好多人必点套餐,如果想食就要早啲去排队啦,因为经常好早就会卖哂!!👬👬

2022-12-30