2019-05-23 1936 浏览
放假既日子最好就系趁odd hour 去试啲正常时间好大机会排长龙既餐厅,今次放假就去近排朋友话唔错既牛极,下昼四点半左右去到,都有7成满座,可能其他食客同我心态一样,唔想排队店舖虽不大,但好有日式餐厅feel, 一打开门就见到自助点餐机,自己选自己买,要用cash, 牛有好多唔同部位拣,唔错既地方系有分唔同重量,可以按自己需要叫大旧啲或者细旧啲,点完餐,拎左飞就入去揾位,交比侍应,厨房就开始准备块牛呢个时候我地就可以自己装饭,汤🥣、沙律🥗、调味汁等等。 沙律🥗其实系椰菜丝加啲青瓜同车里茄,食肉再配啲菜,可以平衡一下佃油份,个面豉汤令我饮左两碗,好足料,有海带豆腐萝白,仲有南瓜🎃!呢个真系赞👍🏻好快我地两块牛就来,我地唔算太肚饿,所以点左80g牛肩肉眼同埋180g牛肋肉,试下两个唔同部位牛上枱时已放在烧热既石版上,用张吸油纸艺住上枱,避免会弹油,侍应教我地可以切细块煎,呢个动作唔慢得,个块上枱既牛都系一成熟,食客按自己生熟需要来煎,我朋友一向食得较生,所以四面稍为煎过佢就食个牛肩肉眼好有牛肉味,口感好好,唔会太淋,有件煎耐左熟左都唔老牛肋骨好厚身,所以最好煎耐啲啲,牛肋骨既肉好滑,又是

点完餐,拎左飞就入去揾位,交比侍应,厨房就开始准备块牛

面豉汤任饮

牛肩肉眼

牛肋骨好厚身,所以最好煎耐啲啲,牛肋骨既肉好滑,又是好有牛味既部位
牛肋骨

我自己就钟意唔点酱原汁原味,但一场来到就试下佢三款酱:胡麻、辣酱同牛油酱。三只酱无乜特别
调味酱

虽然我地点细size 既牛,但饭汤沙律任食,所以食下食下都饱,唔怪得好多男士都食呢度🤭实够饱
白饭任装

从此又多个据扒好地方☺️