2024-12-06 306 浏览
之前有租个studio喺附近,已经好想试呢间餐厅,因为见到佢有好多选择,无论系主菜、小食、定汤品都一应俱全,而且仲要系我最钟意食嘅日式小品料理。佢可以根据个人喜好去散叫,亦都可以选择佢嘅套餐作不同配搭,而且仲可以拣沙律添。主菜定食(主菜+米饭/其他+汤(少盛)/茶) $65野菌味噌豆乳鸡扒 日本味付溏心蛋饭(+$10)北海道产甜粟鸡肉豆乳浓汤今次就叫咗佢呢个主菜定食,有齐主菜、饭、同汤,冬天冻冻地就最适合。因为本身钟意食鸡扒,而且见到仲要系好特别嘅豆乳味,于是就选择咗呢一款主菜,佢味道上都好浓豆乳味,而且份量都唔少,仲要有少少蔬菜伴碟。而饭方面,我今次就拣咗糖心蛋饭,果然冇令我失望,糖心蛋好香蛋味,而且甜甜地,捞饭一流。而佢嘅汤品方面,见到粟米汤已经好想要,仲要系豆乳味,味道同我想像中一模一样,口感好浓口之余,而且味道浓郁同Creamy。法式龙虾浓汤 $49本身系一个劲钟意饮龙虾汤嘅人,竟然见到呢度有得选择,而佢嘅汤龙虾味都好浓郁,而且入边仲要有好多配料,口感都一流。和风鸡肉烩厚扬豆腐 $25最后叫多咗一个小菜,佢呢个鸡肉豆腐面头有少少汁,加埋嫩滑嘅豆腐口感,作为小菜绝对系一个唔错嘅选

主菜定食(主菜+米饭/其他+汤(少盛)/茶) $65
野菌味噌豆乳鸡扒

日本味付溏心蛋饭(+$10)

北海道产甜粟鸡肉豆乳浓汤

法式龙虾浓汤 $49

和风鸡肉烩厚扬豆腐 $25
最后叫多咗一个小菜,佢呢个鸡肉豆腐面头有少少汁,加埋嫩滑嘅豆腐口感,作为小菜绝对系一个唔错嘅选择。