2023-03-25 284 浏览
位于河内道K11 art mall,餐厅带有木调风格,环境休闲。系一个可以俾你去享受下午嘅地方。我系一个coffeeholic。所以会周围去试唔同有特色嘅咖啡。今次男朋友拣咗呢一间。好彩未到食饭时间,唔使等位就即刻入到。如果过多15分钟应该要等位啰,原来都几多人食。今次我哋叫咗两杯咖啡Dirty ($44) (转oat milk)当expresso 装入燕麦奶嘅感觉,实在太正。咖啡太有少少酸味,然后加入燕麦奶之后。令到成杯咖啡升华。再带出咗燕麦奶嘅甜味。Raw coffee ($68)(Double expresso mixed with fresh lime, raw sugar, soda)系一杯佢哋自己调校嘅咖啡。expresso撞入去柠檬梳打,加上杯边用砂糖围绕着。当你一饮落去嘅时候会掂到杯边,酸酸地嘅梳打水再带油一阵阵咖啡嘅味道,感觉好清新。好refreshing。Set lunch菠菜杂菌青酱扁意粉 ($108)❤️❤️❤️❤️🤍青酱嘅味道好清新。而且冇咁漏。仲有淡淡的杂菌同菠菜。慢煮美国封门柳 ($188) (medium rare)❤️❤️❤️❤️🤍牛肉好粉嫩好juicy。成熟度啱啱好

今次我哋叫咗两杯咖啡

Dirty ($44) (转oat milk)
当expresso 装入燕麦奶嘅感觉,实在太正。
Dirty

Raw coffee ($68)

Raw  coffee

Set lunch

菠菜杂菌青酱扁意粉 ($108)❤️❤️❤️❤️🤍
青酱嘅味道好清新。而且冇咁漏。
仲有淡淡的杂菌同菠菜。

Pesto  linguini  with  spinach  and  mushrooms

慢煮美国封门柳 ($188) (medium rare)
❤️❤️❤️❤️🤍
牛肉好粉嫩好juicy。
成熟度啱啱好。唔会over cooked

Slow  cooked  American  hanger  stealer  potato  wedges  grilled  vegetable

总括然而
食物方面好有日式西餐嘅风格。
而且咖啡好有个人特色。因为佢有fusion饮品
食物份量较为啱啱好,唔会太大碟。
味道就啱啱好,唔会话特别浓味。啱晒关注健康嘅人。
服务方面,佢哋好注重伴碟,同摆放嘅位置都有一定嘅要求。
都系一间值得再同朋友聚餐嘅餐厅。

2023-03-23
Dirty