2019-07-21 157 浏览
今次拣既呢间位于尖沙咀H8 , 舖头唔大所以座位唔多, 所以想食可以选择订定位先去, 不过星期五系冇得订位要walk-in😣 我就系拣左happy Friday 去所以都等左大概45mins先有位, 我地极速一个钟内完成左餐饭, 走果时8点几都仲有唔少人等紧位🤔 餐厅既寿司选择都算多, 基本上谂到既款式都会有野菜生肉锅🐄🥘($74)系等位既时候见到服务员拎左好多锅出黎, 基本上台台都有叫, 既然咁受欢迎我地都唔执输试试佢😋 牛肉厚实而且真材实料, 因为牛既份量算多, 唔似之前食过果D牛肉得几片而且冇咩牛味, 呢度既牛有十分香既牛肉味, 而且加埋个汤汁好惹味🤩 锅入面仲有少量既蔬菜同埋粗粉丝, 个汤整得好惹味, 忍唔住要饮一啖👍🏿寿司盛合-美🍣($208)总共有8️⃣款寿司, 吞拿鱼, 油甘鱼, 三文鱼, 池鱼, 帆立贝, 熟花竹虾, 三文鱼子, 鳗鱼, 拖罗茸卷, 玉子烧, 除左拖罗茸卷有3️⃣件之外其他寿司都系1️⃣件, 所以同朋友share 既时候要讨论好大家想食咩到时唔洗争😂 综合我同友人既食后感, 我地都一致认为佢既寿司系高质👍🏿 每款寿司都系新鲜即叫即整, 每片鱼生都系大大块, 食落淡淡

野菜生肉锅🐄🥘($74)
野菜牛肉锅

寿司盛合-美🍣($208)
总共有8️⃣款寿司, 吞拿鱼, 油甘鱼, 三文鱼, 池鱼, 帆立贝, 熟花竹虾, 三文鱼子, 鳗鱼, 拖罗茸卷, 玉子烧, 除左拖罗茸卷有3️⃣件之外其他寿司都系1️⃣件, 所以同朋友share 既时候要讨论好大家想食咩到时唔洗争😂 综合我同友人既食后感, 我地都一致认为佢既寿司系高质👍🏿 每款寿司都系新鲜即叫即整, 每片鱼生都系大大块, 食落淡淡肉完全系幸福既感觉🥰 其实我觉得呢个盛合系适合唔想谂又想试到唔同寿司既朋友, 另外仲有另一款盛系有唔同既寿司组合, 所以可以因应自己喜好去拣边款盛合, 无论拣边款都绝对唔会令你失望🥳
盛合-美

芥辣八爪鱼🐙(2件)($30)
呢款寿司基本上每次食寿司都系必点, 个人认为wasabi可以再落多D, 因为本人都几钟意食落会流眼泪既果种感觉😢
芥末八爪鱼军舰

火炙和牛寿司🐮(1件)($40)
呢个寿司暂时系本人食过最好食牛肉寿司, 有淡淡烧过既味道, 牛肉有入口即融既感觉而且牛味香浓, 绝对系一个字, 正‼️
火炙和牛

火炙帆立贝🔥(2件)($42)
基本上炙烧既寿司都系冇得输, 仲要系我最爱既带子, 带子肉大大旧食落满口都系带子, 感觉好幸福🥰

最后会送上一旧小小既黄豆粉厥饼, 咬落烟韧带少少既甜, 最贴心既系为左保持食物既温度装住厥饼既碗仔都系冻嫁👍🏿
厥饼
2019-07-19