2024-09-23
好想食串烧,揾到呢间高质烧鸟店,星期一至六仲要营业至5am, 太夜冇车搭,黎呢度食下串烧也很不错主打一定系串烧🤭呢间店环境氛围唔错,食紧野个阵都听到几枱人庆生唱生日歌🎉主厨系日籍师傅,坐嘅每个位置都睇到师傅处理食材,好细心咁一路烧,佢地仲会笑住同客人解释下食材点样食先系最好食前菜有2样- 叫左Set 就唔洗加前菜钱,如散叫就要 $40 👉🏻 有腐乳汁嘅牛舌👉🏻无花果配Parma ham呢个组合又几唔错,淡淡甜味嘅无花果配咸香嘅ham梵 8 串精选 $400⚛️柚子酱鸡胸肉 🤩系半生熟嘅鸡肉,选用刺身级嘅鸡肉,质地好幼嫩,同自家调制嘅柚子酱好match ⚛️鸡翼⚛️鸡肾⚛️鸡尾:油脂香味重,食落软软腍腍有弹性⚛️鸡颈肉⚛️ 九洲免治鸡肉棒唔需要点蛋黄酱,本身外层用烧汁烧,烧到外皮脆脆地,里面肉质有鸡软骨粒,肉质好嫩唔柴口⚛️青椒: 小青椒仔唔会好辣,咬落有汁ga!⚛️香菇包 特制烧饭团/梵特制鸡汤素面/梵特制迷你滑蛋鸡肉饭今次食左饭团要1-3分钟内食先好食,外层微㶶&香脆,外层用上烧汁,带饭焦感,食落每一口都系脆卜卜包雪糕雪糕有5种口味可以选择如开心果,rum raisin, coffee…我拣左开心果
主打一定系串烧🤭
呢间店环境氛围唔错,食紧野个阵都听到几枱人庆生唱生日歌🎉
前菜有2样
- 叫左Set 就唔洗加前菜钱,如散叫就要 $40
👉🏻 有腐乳汁嘅牛舌
梵 8 串精选 $400
⚛️柚子酱鸡胸肉 🤩
⚛️鸡翼
⚛️鸡肾
⚛️鸡尾:油脂香味重,食落软软腍腍有弹性
⚛️鸡颈肉
⚛️ 九洲免治鸡肉棒
⚛️青椒: 小青椒仔唔会好辣,咬落有汁ga!
⚛️香菇
包 特制烧饭团/梵特制鸡汤素面/梵特制迷你滑蛋鸡肉饭
今次食左饭团
包雪糕
雪糕有5种口味可以选择
如开心果,rum raisin, coffee…
我拣左开心果,里面有d 开心果碎,食落软滑
🫶鳗鱼 $40
必点项目
鳗鱼有两大旧,师傅用烤炉烧熟了鳗鱼,再用火枪灸热鳗鱼外层,令其变得脆脆地微㶶,而内层软滑,带鲜甜味,酱汁渗入鳗鱼中,好入味
🩷照烧鹅肝 $120
亦系另一个精选项目
有别于平时食开嘅鹅肝样,佢以4粒野系我面前呈现,有点像炸豆腐
外面系焦糖甜味,里面系丰郁嘅鹅肝,口感柔滑,有淡淡坚果味,几特别
豚肉紫苏卷 $36
紫苏叶带浓烈嘅香气,豚肉包着左紫苏叶,呢种味同嫩滑嘅豚肉融合一齐,带少许清新薄荷感觉
照烧银鳕鱼 $120
鱼煎到好香,几厚身,鱼肉带鲜甜味,不过比起串烧,呢个较逊色
芝士玉子烧 $60
玉子烧好大份,里面有溶左嘅忌廉芝士,带浓郁嘅咸香味
蔓越莓汁$50
饮到好香嘅莓味,好fresh, 唔系沟syrup, 有益健康
🌀当然爱饮酒嘅都可以嗌几杯饮,选择都多