2022-03-15 1187 浏览
晚市禁堂食同二人限聚令又番嚟啦😭 当出街品尝美食嘅难度高左,系选择食物方面自然更加精挑细选~ 今次选择左去好友大力推介,由居港日本人打理嘅日式炸猪排餐厅!为了避开人流,我地系餐厅12点店开冇几耐就到,成功第一批入座。一整日都落雨依然无阻香港人寻找美食慰藉心灵嘅决心,用餐期间餐厅外嘅人龙无减!Order左 Porker Set $220,有熟成豚西冷同猪柳,仲跟饭、面豉汤、麦茶、无限refill嘅椰菜丝、薯蓉,分量超多。两款猪炸得非常酥脆,薄薄嘅炸浆包裹住爽嫩有厚度又有口感嘅豚西冷同猪柳,内里湿嫩,系令人怀念嘅日本味道,每一口都系满满嘅幸福感!系无得去日本旅行嘅日子就要寻找小确幸,难怪连日本人都会嚟呢度思乡~ 我比较钟意豚西冷,脂肪含量较低冇肉筋又爽口,点唔点Tonkatsu猪排汁都咁正!Porker另一个impressive嘅位系佢新鲜嘅椰菜丝,切得超幼细,唔加芝麻酱就咁食都好鲜甜,为炸猪带来小清新!Porker Set分量真心唔野少,一人一set食到3/4已经饱到傻左。见到隔离台order嘅吉列猪柳三文治非常吸引可惜食唔落,建议想试三文治又唔太肚饿/细食嘅朋友可以考虑两个人order

Porker Set

Porker Set分量真心唔野少,一人一set食到3/4已经饱到傻左。见到隔离台order嘅吉列猪柳三文治非常吸引可惜食唔落,建议想试三文治又唔太肚饿/细食嘅朋友可以考虑两个人order一个cutlet set再加三文治,超期待下次再访,试埋三文治同其他小食~

Menu-
2022-02-19