2022-01-02 119 浏览
天水围站📍天鸟居酒屋-新一年第一餐都要食好d💡庆祝2022开始🍾️希望大家新一年都丰衣足食,日日有口福🤍极上寿司盛盒($158)呢个寿司盛盒总共有8件寿司、4件卷物同埋1旧厚嘅玉子烧🍣海胆寿司鲜甜又creamy,仲有淡淡海水味。三文鱼籽寿司甜而不腬,食完之后个口都系食阵油香味😽黑松露赤虾寿司好弹牙爽口不过黑松露味略淡。北寄贝寿司都好甘甜、爽脆柔嫩,女朋友至爱😍另外有吞拿鱼蓉卷,入面有少少青瓜丝,配搭埋一齐感觉都几清新。寿司盛盒整体黎讲都几ok,旧旧都好味😋迷你火炙酱油三文鱼帆立贝丼拼紫菜蟹柳乌冬($85)由三粒火炙帆立贝同埋三片火炙三文鱼片组成嘅迷你丼都几惹味,不过三文鱼片比较薄。呢个set包埋一碗蟹柳紫菜乌冬,味道不过不失,份量黎讲就啱晒大胃王。以上两个set lunch都包左樱花虾沙律、茶碗蒸、味增汤同埋绿茶蕨饼。环境方面,装修非常日本风,如果系坐卡位嘅话就好有居酒屋嘅格调🎏落单采取自助scan QR code嘅形式,都几方便👍🏻
天水围站📍天鸟居酒屋

极上寿司盛盒($158)
呢个寿司盛盒总共有8件寿司、4件卷物同埋1旧厚嘅玉子烧🍣

迷你火炙酱油三文鱼帆立贝丼拼紫菜蟹柳乌冬($85)