2019-09-24
之前已经睇过网上介绍,一直想试,但冇机会,终于15号有时间去咗食lunch😋𠮶日我带埋婆婆去食,老板好体贴,见到有长者,即安排卡位畀我哋👍🏼我哋点咗两个餐,牛舌热乌冬同冲绳炸猪扒冷荞麦面。牛舌热乌冬:乌冬食得出系自家制但唔够弹牙,汤底ok,唔会太淡。牛舌好香,够入味亦够焖,啱晒老人家食。不过得三旧,小咗啲。如果你系喜欢食爽口嘅牛舌,呢个煮法可能唔啱你。冲绳炸猪扒冷荞麦面:荞麦面本身冇特别惊喜,不过个汁就唔错,挂喺面上面唔太咸,加埋wasabi落个汁到几开胃。个猪扒要重点推介!算系我食过咁多间入面比较top𠮶几间。块猪扒都几大块,炸到金黄色,卖相唔错,已加分!咬开食到猪肉香味,再加上有汁浅出,真系好juicy!虽然旧猪扒入边系有啲肥肉,但亦令到成旧猪扒好滑。老板话啲猪扒系日本猪,难怪咁好味!😍整体嚟讲唔错,我会再去。大食嘅朋友可能会嫌份量细,唔够食!今次影得一幅影下次会影多啲!
我哋点咗两个餐,牛舌热乌冬同冲绳炸猪扒冷荞麦面。
整体嚟讲唔错,我会再去。大食嘅朋友可能会嫌份量细,唔够食!
今次影得一幅影下次会影多啲!