2020-06-30 72 浏览
今晚入左天水围探朋友同食饭,朋友话佢屋企附近有间新开既日本野,所以就去左试试。呢间日本野格局几好,每张枱都好大,可以坐得舒舒服服咁食野。食物选择都非常多,有锅物,串烧,鱼生寿司等等,而每个种类都有劲多款式可以拣!!朋友本来提议食牛肉锅,但我唔系好想食得太heavy,所以最后我地都系选择散叫串烧同寿司食。烧秋葵调味岩岩好,好香口,上面仲有啲木鱼丝,几正。烧鸡心第一次食,以前未食过所以叫左黎试。烧得几香口,质感有啲弹牙,但系又未到鸡肾咁爽口。烧牛舌心正!厚切既牛舌弹牙有口感,烧得刚刚好,唔会老,不过调味相对黎讲咸左少少。烧鸡软骨脆口,烧得好香几好食。呢个池鱼set系店员推介,两旧反卷出面有荞麦粒,脆脆地几得意。深海池鱼刺身几滑身,不过鱼味唔够浓,配上旁边既酱汁几开胃。手钓池鱼寿司都系鱼味唔够浓,唔知系咪因为上面既姜味太重。寿司方面正正常常,用料都ok新鲜,不过今次既寿司饭略嫌湿左少少。屋邨小店水准都唔错,特别系串烧几突出!下次有机会既话即管再试下佢既牛肉锅!

烧秋葵调味岩岩好,好香口,上面仲有啲木鱼丝,几正。

烧鸡软骨脆口,烧得好香几好食。