2024-07-23
今日嚟到AIRSIDE原因想带只宠物行商场见到有间新开垃面店而且睇餐厅名知道日本出名拉面店,估唔到日本咁人气嘅拉面终于登陆香港🇭🇰拉面拉面控嘅我一定要你试吓汤底好唔好食✨极品叉烧拉面 🍜超级重份量有5块叉烧,每块切得好薄身灯光下叉脂比例一半,每一啖食油脂香味,拉面比较幼身,而每条拉面啱啱挂上豚肉汤,拉面嘅质感比较弹牙,汤底特别浓郁,另追加味付蛋用咗日本豉油浸过嘅鸡蛋半熟透明,咬一口非常之丰富✨✨厚切叉烧丼叉烧用咗火焰喷枪微微焦香,香味好浓配上珍珠饭口感好饭有黏口,好好味✨章鱼小丸子依个章鱼小丸子比较特别就系面粉浆烧到好嫩又好弹牙,每一啖都有章鱼粒色整到外脆内嫩,个人觉得小丸子唔错✨唐扬炸鸡炸鸡柳炸皮好松脆食落去口感好Juicy,而且好嫩滑,点上酱汁增加咗鸡肉嘅口感✨加咗一个日式嘅绿茶 ,甘香得来又唔会太过浓,而且中和油腻,另外older无糖可乐同拉面简直系绝配
拉面拉面控嘅我一定要你试吓汤底好唔好食
✨极品叉烧拉面 🍜